SG – Memoriál Petra Kouby

SG – Memoriál Petra Kouby v Českých Budějovicích

Jako vyjádření úcty a vzpomínky na dlouholetého předsedu svazu sportovní gymnastiky a vedoucího sportovního gym. střediska v Českých Budějovicích Petra Koubu proběhl v GymCentrum Č.B. již tradičně gymnastický dvojboj žen. Petr by byl určitě moc potěšen z velké účasti závodnic z celé republiky (přes 120 děvčat) a z úrovně předvedených sestav. Výkonnost všech se za poslední rok neuvěřitelně zvýšila.

Na bradlech nebyly výjimkou veletoče a dokonce i seskok s dvojným saltem. Na prostných velký počet závodnic potěšil diváky i rozhodčí nejen krásným estetickým provedením sestav s hudebním doprovodem, ale i prohnutými salty a salty s obratem 360 stupňů. Vimperské závodnice se předvedly ve třech kategoriích. V kateg. VSC3 Anetka Nevaeva skončila na 10. pozici. Do první desítky, konkrétně na pěkné 7. místo, se dostala i Salma Sichingerová v kateg. VSC5. V početné kateg. VSC4 startovala Martinka Bělková (15. místo) a Lucie Gubaniová, která obdržela čtvrtou nejlepší známku na prostných. Bradla naopak pokazila a tím se posunula na příčku dvanáctou.

Všechny vimperské gymnastky se snažily připravit na závody co nejlépe. Bylo to vidět zejména na vyšších známkách na prostných. Jsou moc šikovné a patří jim poděkování za jejich přístup. Příští týden je čeká Mistrovství České republiky v Táboře. Na závěr celého závodu přišel gymnastky pozdravit a předat jim medaile Daniel Bago mistr České republiky ve SGM a úspěšný účastník mnohých mezinárodních závodů.

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG
TJ Šumavan Vimperk