Podzimní drakiády, aneb Sezimácký trojboj

SG – 2.ročník Podzimní drakiády, aneb Sezimácký trojboj

Ještě jsme se nestačili v tělocvičně ani pořádně rozkoukat a už je tu první závod z podzimní série závodů ve sportovní gymnastice. Čtyři nadšená vimperská děvčata nezaváhala ani na chvíli a hned se začala na závod těšit a pilně se připravovat.

Nejsložitější situaci měla Anetka Nevaeva, která musela hodně změnit sestavu na prostných i na kladině z důvodu přechodu do jiné kategorie. Nakonec se s tím vypořádala skvěle a ještě navíc poprvé na závodech předvedla vazbu rondat-flik na prostných a saltový seskok z kladiny. V trojboji – bradla – prostná – kladina si vybojovala hezké konečné 9. místo v kategorii VS 3C.

Starší děvčata rychle „oprášila“ a vylepšovala loňské sestavy. Lucinka Gubaniová (kateg. VS4C – 10. m.) předvádí při tréninku na kladině přemet vzad a přemet stranou téměř vždy bez problémů, ale tady u obou prvků zakolísala a následoval pád. Dva pády znamenají ztrátu dvou bodů a to se v trojboji těžko dohání. V téže kategorii startovala i Martinka Bělíková. Ani té se nevyhnul pád z přemetu stranou na kladině. Sestavu na bradlech a prostných zvládla pěkně a celkově se umístila na 11. pozici.

Nejúspěšnější z vimperských gymnastek byla tentokrát Salma Sichingerová, která si z prvních podzimních závodů odvážela diplom za pěkné páté místo.

Děkuji děvčatům za dobrý začátek sezóny a jejich doprovodu za vytvoření příjemné atmosféry a také za fotky a videa.

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG
TJ Šumavan Vimperk