Malování na asfalt a opékání špekáčků

Jako každý rok i letos jsme se společně sešli při venkovní akci Malování na asfalt a opékání špekáčků. Tato akce vznikla společně s otevřením tehdy nového hřiště Nad Pekárnou. V tomto roce proběhly na hřišti rozsáhlé úpravy a okolí dostalo novou podobu. Akce měla probíhat tradičně druhý školní den, ale nepříznivé počasí nám tento plán trochu překazilo, proto jsme museli změnit termín konání až na středu 4. 9. 2024. Přesto se zúčastnilo 82 malířek a malířů této každoroční soutěže o nejkrásnější obrázek
namalovaný křídami na asfalt.

V tomto roce bylo téma pro malířky a malíře prázdninové. Děti nám měli nakreslit obrázek, který bude zobrazovat jejich zážitky z prázdnin. Bylo těžké rozhodnout, který obrázek je opravdu nejhezčí, protože více jak osmdesát obrázků se velice povedlo. Každá malířka i malíř si mohl za odměnu vyzvednout špekáček, jablíčko, maršmelouna a nebo oblíbené hadí těsto, které si opekli u ohýnku.

Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích.

První kategorie patřila nejmenším dětem do 6ti let a umístění bylo následovné:
1. místo obrázek č. 43 Zdenda Hadrava,
2. místo č. 19 Johanka Brohtová,
3. místo č. 20 Májina Pflanzerová.

Druhá kategorie patřila dětem ve věku od 6 – 10let, zde se na
1. místě umístila s obrázkem č. 41 Sára Hraníčková,
2. místo č. 48 Johana Smažíková,
3. místo č. 49 a č. 39 Iveta Rodová a Jasmínka Kouba.

V kategorii nejstarších pak vítězné stupně obsadili
1. místo č. 7 Adam Pechlát,
2. místo č. 17 Nicol Horčicová,
3. místo obrázky pod č. 13 a 12, jejichž autoři již nebyli při vyhlašování.

Ale každý obrázek je důkazem, že ve Vimperku máme skvělé malířky a malíře o čemž se můžete přesvědčit na hřišti Nad Pekárnou, kde budou krásné obrázky až do deště.

Všichni výherci byli odměněni cenami, které zakoupil spolek Vimpersko a darovala firma VimPros a Anička s Luckou, které obohatily odpoledne tetováním. O skvělou atmosféru a hudbu, se nám postaral Lukáš Blaschko. Hadí těsto nám připravil kuchař David z hotelu Zlatá Hvězda. Těsto pak dětem pomohl namotat Radek Spurný. Toto krásné odpoledne nám pomocí svého fotoaparátu pomohla zdokumentovat fotografka Marie Kramlová. Nejtěžší roli měli pak porotci a toho se skvěle zhostily Jarka Jandová a Lída Stejskalová. Velké díky také patří lidem, kteří se podíleli na organizaci a to: Jiřímu Vávrovi st., Bláže Strašilové, Marii Rálkové, Jardovi Novotnému a Jardovi Chalupskému. S propagací akce nám opět pomohla Jana Matějíčková s vnučkou Terezkou, elektriku nám poskytla rodina Koubových. Výborný chléb pro nás upekli sponzorsky v pekařství u Hanžlů, vodu nám poskytla firma Čevak. Ovál nám uklidily Městské služby Vimperk.

Děkujeme také serverům vimperk.eu, prachatickonews.cz a Vimperk a okolí za informování o všem, co pořádáme. 

Celá akce proběhla za přispění města Vimperk.

Mockrát děkujeme všem lidem, kteří se podíleli na organizaci a těšíme se, že se všichni zase potkáme příště na našich akcích

Za spolek Vimpersko Martina Bělíková, Šárka Janásková, Věra Vávra, Blažena Strašilová a Věra Vávrová.

Kompletní fotogalerie na FB stránkách spolku Vimpersko.cz