Další krok k moderní výuce

Začíná nový školní rok a s ním přichází další krok k moderní výuce

Do vimperské Základní školy Smetanova zamířili o prázdninách dodavatelé informačních technologií a žáci se tak v novém školním roce 2024/2025, který začne v pondělí 2. září, mohou těšit na nové vybavení dvou počítačových učeben. „Ve spolupráci s naším zřizovatelem, městem Vimperk, se neustále snažíme modernizovat výuku, aby byla pro žáky co nejefektivnější a nejzajímavější“, shrnul ředitel Základní školy Smetanova Mgr. Vladan Pokorný.

V rámci projektu Obnova hardwarového a softwarového vybavení PC učeben, reg. číslo CZ.06.05.01/00/22_048/0003394 byly nově vybaveny potřebným HW i SW 2 počítačové učebny základní školy. Nové počítače nahradily stávající, technicky již vysloužilé a nedostačující aktuálním potřebám výuky. Nová počítačová technika najde využití nejen při výuce Informatiky a výpočetní techniky, ale i v rámci dalších předmětů jakými jsou cizí jazyky nebo přírodní vědy.

„Veškeré investice do zlepšení podmínek výuky jsou finančně velmi náročné, proto se v maximální míře snažíme o získávání dotačních prostředků. Na tento projekt se podařilo získat dotaci ve výši téměř 1,7 mil Kč z prostředků IROP a to díky spolupráci s MAS Šumavsko, z.s., která se snaží v rámci své činnosti dlouhodobě usnadnit přípravu projektů i čerpání dotačních prostředků zejména z EU za účelem rozvoje území vymezeném částí okresu Prachatice a Strakonice“, uzavřel Mgr. Vladan Pokorný.

Jindřich Štěpánek
REGIONÁLNÍ ROZVOJOVÁ AGENTURA ŠUMAVA, o.p.s.