Poděkování

V rámci energetických úspor a zajímavé dotaci se i naše SVJ rozhodlo zateplit náš obytný dům. Zateplení provede ve Vimperku již ověřená stavební společnost EVEN, spol. s r.o. Jelikož jsme se rozhodli zateplit celý dům, a to včetně sklepů a půdy, tak jsme se museli vypořádat mimo jiné i s uloženými věcmi, které se v těchto prostorách nastřádaly za posledních šedesát let. Protože nájemník, tehdy ještě městského bytu, nemohl svévolně vyhodit věci, které byly součástí bytu, tak třeba jen dveří se ve společných prostorách našlo více než 15 kusů.

Jsme národ motoristů, kteří sjíždějí pneumatiky na 0,5 mm, a proto byznys dovozu již sjetých gum u nás jen kvete. Toto jsme si ověřili i v našich sklepech, kde se nashromáždilo cca 20 kusů pneumatik.

Nebudu to dál protahovat, tyto a řadu dalších věcí jsme nakládali v pátek odpoledne, a i v sobotu ráno na káry a vozili do Sběrného dvora. K našemu velkému překvapení jsme ve Sběrném dvoře narazili na dva sympatické chlapíky pana Václava Bendu a pana Jiřího Jiráska, kteří nám ochotně pomáhali a třídili dovezené věci s námi. Přestože to zní jako banalita, tak si myslím, že v dnešní uspěchané době tento vstřícný přístup není úplně běžný, a to nehledě na dobu, kdy jsme odpad přiváželi. Upřímně, komu se chce v pátek odpoledne makat? To už se každý těší, jak si po pracovním týdnu odpočine.

Pokaždé, když se zvedá cena svozu popelnic, tak na městě argumentují, že část ceny tvoří i provoz Sběrného dvora. Nyní konečně mohu říci, že ta část ceny, která jde na provoz a doufám i na slušný plat těchto správných chlapíků, jsou dobře utracené peníze.

Pane Bendo a pane Jirásku, dovolte mi, abych Vám veřejně poděkoval za práci, kterou ve Svěrném dvoře děláte pro občany našeho města. Velice příjemně jste nás překvapili a rádi jsme Vás poznali,

Za SVJ

Ing. Milan Pešek