Obnovené hřiště Nad Pekárnou

Obnovené hřiště Nad Pekárnou opět otevřeno

Měsíc čekání skončil, oplocení zmizelo a nově vybudovaná část hřiště Nad Pekárnou je od posledního července opět přístupná veřejnosti. 

„Rekonstrukce byla hotová už na konci června, ale raději jsme ještě měsíc čekali, dokud se neuchytí travní koberec na prudkém svahu,“ vysvětlil vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Vimperk Josef Kotál. 

Nové povrchy a herní prvky jako skluzavka, boule na lezení a šplhání, další stůl na stolní tenis nebo trampolína zapuštěná do země jsou zatím jen první etapou rekonstrukce. „Druhá etapa nás čeká příští rok. Na hřišti přibydou další herní prvky a především pískoviště, které bude zastíněno plachtou na ochranu dětí před sluncem, podobně jako nynější nová skluzavka,“ vysvětlil místostarosta Vimperka Zdeněk Kuncl.Dosavadní rekonstrukce stála 3,41 milionu korun a provedla ji firma Gartensta.

Kolem veřejného ohniště v sousedství také přibyly nové lavice z jedlového masivu, které dodala společnost Městské lesy Vimperk, s. r. o., a špalek potažený odolným povrchem, který slouží jako stůl.

Hřiště Nad Pekárnou vzniklo v roce 2014 z podnětu Občanského sdružení Stanislavy Chumanové za sponzorského přispění mnoha místních firem a občanů. Sportovní ovál, který na hřišti tehdy vznikl, zůstane zachován.

V letošním roce také město Vimperk vybudovalo zcela nové hřiště v lokalitě Homolka, loni zase obnovilo menší hřiště v ulici Mírová. Připravuje se také nové hřiště v osadě Lipka.K tomu Vimperk průběžně obměňuje či doplňuje drobné herní prvky ve městě.

Milan Brabec, vedoucí komunikace