Letní tábor mladých zdravotníků

krizlogo

MLADÍ ZDRAVOTNÍCI NA SOUSTŘEDĚNÍ PŘIVÍTALI I NOVÉ KAMARÁDY

Letní dětský tábor uspořádal letos Český červený kříž Prachatice především v duchu jednoho ze svých základních principů, „nestrannosti“. Ten říká, že Mezinárodní hnutí ČK&ČP nečiní žádné rozdíly z hlediska národnosti, rasy, náboženství, sociálního zařazení či politické příslušnosti. Účastníky letošního tábora tak byly děti českého i ukrajinského původu.

A všechny byly úžasné. Bez rozdílu národnosti se děti věnovaly první pomoci, absolvovaly teorii i řadu modelových situací v rolích figurantů i záchranářů. Nedílnou součástí pak byly různé hry, sportovní a týmové aktivity, noční bojovka, a několik zajímavých hostů.

Navštívili nás totiž lektoři na vozíčku, ambasadoři z projektu VZPoura úrazům, a seznámili jsme se tak s příběhem motokrosaře Davida a cyklisty Zbyňka. Oběma se stal osudovým jejich milovaný sport, ale nezanevřeli na něj a jiným způsobem se mu věnují dál. Setkání s nimi a jejich příběhy bylo silné…

Zajímavé ukázky a příběhy nám přinesla také návštěva policistů z dopravního inspektorátu Policie ČR a vojáků z Krajského vojenského velitelství České Budějovice. K tomu odpoledne s cirkusovými aktivitami v podání SHŠ Artego, večerní ohňová show a pak i posezení u táboráku krásně zakončilo naše letošní soustředění. Rádi bychom tímto poděkovali dětem za příjemně strávený čas, rodičům za důvěru a
partnerům za spolupráci.

Letní dětský tábor byl realizován za podpory Evropské unie a projektu EU4Health, Fondu humanity Českého červeného kříže, Města Prachatice a ČEPS. Více fotografií a videa najdete na našem facebookovém profilu.

Text a foto: Zuzana Pelikánová