Koupaliště ON – OFF

Je neděle 28.7.2024 po obědě, venku je příjemných 25°C a já jsem vyrazil na vimperské koupaliště. Po sobotním pařáku, kdy jsem raději z bytu ani nešel ven, jsem se těšil na vyhřátou vodu. Přijedu ke koupališti v ruce třímám kilo na vstup a ejhle brána zavřená na řetěz a nikde ani noha, přičemž prázdniny jsou v plném proudu.

Kdo z města určuje, kdy se můžeme na městském koupališti za nemalý peníz vykoupat, a kdy ne? To, že ráno je „jen“ 16°C ještě neznamená, že v poledne nebude krásných 25°C. To si město platí meteorologa nebo jsou kompetentní lidé pouze pohodlní? To se ráno kouknou na oblohu a řeknou si: „Dnes se Vimperáci koupat nebudou!“

Podle mého názoru je to služba občanům, která nás mimo jiné stojí denně cca 10 000 Kč a nemělo by být pouze na vůli zaměstnance města, jestli se mu v neděli chce do práce nebo má výmluvu, že po ránu byla „zima“. Ne každý ke koupání preferuje teploty nad 30°C zejména, kdy vybavení našeho koupaliště neumožňuje všem návštěvníkům se skrýt před přímým sluncem.

Naše koupaliště, které spolklo z rozpočtu města přes šest milionů korun, aniž by to na něm bylo znát
(megalomanské plány Vodního světa pana Petráška a paní Martanové, ale pouze na papíře), by mělo být
otevřené tak, jak je to uvedeno na vstupní ceduli, tedy denně.

Zase tolik zábavy ve Vimperku nemáme, abychom díky pohodlnosti některých zaměstnanců města a nevoli vedení města je kontrolovat, ochuzovali sebe a zejména děti v době letních prázdnin o tuto kratochvíli.


Tak zase někdy jindy,

Ing. Milan Pešek
zastupitel města