Další výbuch bankomatu

Pachatelé prchají s lupem směr Klatovsko

V úterý 16.07. večer byl v pobočce Raika ve Schrattenbergu v okrese Mistelbach vyhozen do povětří další bankomat, který byl v provozu něco málo přes pět měsíců. Pachatelé ukradli hotovost a ujeli ve vozidle směrem do České republiky. Výbuch způsobil obrovské škody a dokonce poškodil i vnější fasádu pobočky banky. Podle prvních odhadů může škoda na pobočce dosáhnout až 150 000 EUR a samotný bankomat má hodnotu pouze šrotu.

Vyšetřování převzal Dolnorakouský kriminální úřad a prověřuje možnou souvislost se dvěma neúspěšnými nedělními vloupáními do bankomatů v Drosendorfu.

Při činu byli tři pachatelé, po kterých se pátrá. Z místa činu odjeli černým vozem značky Volkswagen Golf s německou registrační značkou. Kořist byla minimální. Podle očitých svědků, kteří byli u pobočky krátce po výbuchu, byly po celé pokladně rozházené částečně uškvařené peníze. Rakouští policisté lupiče pronásledovali až do České republiky, kde se ale pachatelům podařilo zmizet. O pomoc byli požádáni čeští policisté, kteří po černém Volkswagenu začali v okolí místa posledního kontaktu, tedy na Klatovsku, pátrat. Povolán byl i policejní vrtulník a vzhledem k předpokladu, že by pachatelé mohli být ozbrojeni, z Plzně vyjela i krajská zásahová jednotka.

Vozidlo bylo nalezeno zaparkované v Sušici v Kaštanové ulici. Hasiči při prohledávání vozu kvůli možné výbušnině preventivně uzavřeli okolí, ale pyrotechnici žádnou výbušninu uvnitř nenašli. Místní obyvatelka uvedla, že od Golfa odjíždělo vysokou rychlostí nějaké červené auto.

Pátrání po pachatelích se momentálně soustředí na oblast mezi Klatovy a Hartmanice, kde policisté zřizují i silniční uzávěry a kontrolní body.

Zdroj : krimi-plzen.cz