Nebudou chybět plzeňské špičky!

Nejlepší hasiči změří své síly na Petříně v boji o titul IRON FIREMAN 2016

 

1200x900-8

 

V sobotu 17. září 2016 proběhne v Petřínských sadech akce IRON FIREMAN 2016. Závod s více jak desetiletou tradicí odstartoval v České republice vlnu soutěží „Nejtvrdší hasič přežije a stále si uchovává původní prvky této velmi náročné a divácky atraktivní exhibice. 

 

Letošní ročník je navíc unikátní. Poprvé se nebude soutěžit v Praze na Pankráci, ale v sadech pod Petřínskou rozhlednou. Závodníci tak budou na očích široké veřejnosti i při náročném zdolávání schodiště, které je se svými 306 schody a délkou přes 500 metrů nejdelším schodištěm v Praze a klikatí se petřínským parkem až pod rozhlednu.

 

Při běžných závodech tohoto typu hasiči nejprve plní silové úkoly a pak vbíhají do budovy zdolat nejvyšší patro. Specialitou letošního klání IRON FIREMAN je ale „otočený“ závod. Hasiči musí v úvodu překonat schody, kdy při výběhu roztáhnou B hadice na určenou vzdálenost a v půlce výběhu je čeká překulení pneumatiky. Na ploše pod Petřínskou rozhlednou pak překonají dvoumetrovou bariéru a přenesou 80kg figurínu na vzdálenost 50 metrů. Závodníci si tak musí dobře rozvrhnout síly. Navíc všechny disciplíny absolvují v plné výstroji včetně dýchacího přístroje.

 

Je to výzva i pro organizátory. Setkáváme se s úplně novou koncepcí tohoto tradičního hasičského závodu. Právě možnost vidět hasiče při výběhu je zcela novým prvkem, který si užijí hlavně diváci. Schody budou totiž stále přístupné veřejnosti a hasiči budou probíhat v těsné blízkosti diváků”, řekl jeden z organizátorů akce Martin Kavka.

 

Soutěž organizuje hasičský zpravodajský web POŽÁRY.cz a Sbor dobrovolných hasičů Praha 1 s laskavou pomocí Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a Městskou částí Praha 1. Nad akcí převzali záštitu brig. gen. Ing. Roman Hlinovský, ředitel HZS hl. m. Prahy, a radní pro bezpečnost Bc. Libor Hadrava. 

 

Přijďte podpořit stovku těch nejlepších profesionálních a dobrovolných hasičů, kteří změří své síly v náročném klání. Na startu se objeví hasiči z TOP 10 včetně mistra světa a několikanásobného vítěze Světových hasičských a policejních her Lukáše Nováka nebo mistra Evropy Marczina Zdiebla z Polska.

 

Závod začíná v 10:00 hodin v parku pod Petřínskou rozhlednou. Vstup je zdarma, občerstvení je zajištěno.

{gallery}susice/2016/09_zari/iron_fireman/{/gallery}

-tz hzs-

{jcomments off}