Parádní jízdy při Rysích slavnostech

Sobotní Rysí slavnosti přilákaly do Železné Rudy  několikanásobně více návštěvníků, než je původní počet obyvatel.

žr585

 

Zejména jízdy historickým  parním vlakem a kočárem s nádhernými koňmi byly vyhledávanými atrakcemi, ale ani další program  příchozí nezklamal. Své si tu našli malí i velcí,  o celodenní zábavu bylo dobře postaráno a tak není divu, že  mizely i pomyslné hranice…

žr597

žr600

 

 

Trhy originálních certifikovaných produktů, zábava, aktivity, dobré jídlo, dobré pití a dobrá nálada – po tři dny, v nichž se slavnosti odehrávaly, nechybělo nic, co dělá  oslavu správnou oslavou  a návštěvníci to  také po zásluze oceňovali.

 

Do oslav bylo letos zahrnuto i 25leté partnerství  Železné Rudy s italským městem Aldeno ze severoitalské provincie Trento, které prohlubuje vztahy  zejména v oblasti školství a spolkového života.

 

Česko – německo – italské oslavy měly svébytný ráz, v němž  nechybělo zastoupení tradičních  výrobků, folklóru a představení  pohledů typických pro jednotlivé země.

 

Rysí slavnosti vznikly v rámci přeshraniční iniciativy Tierisch-wild, do níž se zapojilo 12 bavorských a devět českých obcí regionu národních parků Bavorský les a Šumava s cílem propojit nenásilnou formou ochranu přírody s cestovním ruchem.

 

A proč nesly slavnosti v Železné Rudě název “Rysí”?

„Každá z členských obcí si zvolila ke své prezentaci zvíře, které je pro ni typické. Pro Železnou Rudu je tímto symbolickým zvířetem rys. Proto jsme akci nazvali Rysí slavnosti,“ vysvětlil starosta Železné Rudy Michal Šnebergr.

 

-red, foto Jan KUBITA –

 

{gallery}susice/2016/07_cervenec/slavnosti_ruda/{/gallery}

{jcomments off}