Ve středu sedm nehod

Středeční dopravní nehody

Zima opět překvapila a nemile většinou řidiče. I když se sníh držel jen chvilku, stačil jim pořádně znepříjemnit pohyb po  komunikacích. Celkem bylo na klatovsku evidováno sedm dopravních nehod.

 

” Policisté z dopravního inspektorátu v průběhu středy 17. prosince tohoto roku vyjížděli k sedmi dopravním nehodám. Z tohoto počtu byly tři řešeny na záznam o dopravní nehodě, kdy se jednalo o nepřizpůsobení rychlosti jízdy na zasněžené vozovce, přejetí do protisměru a náraz do dopravní značky, uvádí mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

 

Mladá řidička narazila do stromu

Kolem osmé hodiny ráno jela řidička s vozidlem tovární značky Ford Fiesta po silnici III/18716 ve směru od obce Boříkovy na Hradiště. Devatenáctiletá řidička ze Sušicka nepřizpůsobila rychlost jízdy a na zasněžené vozovce dostala s vozidlem smyk a narazila přední částí vozidla do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění mladé řidičky, která byla převezena do nemocnice v Sušici. Dechová zkouška byla negativní, škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

 

Chtěl se vyhnout srážce se zvěří, srazil se se stromem

Před osmou večer řídil 38letý muž z Domažlicka vozidlo Audi A8 po silnici číslo II/185 ve směru od obce Slatina na Balkovy. Na přímém úseku komunikace vběhla do jízdní dráhy vozidla lesní zvěř, na kterou řidič reagoval stržením řízení vpravo. Vyjel vpravo mimo komunikaci a čelně narazil do stromu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní a k jeho zranění nedošlo. Odhadnutá hmotná škoda činí 100 tisíc korun. 

 

Na Prášilsku to také klouzalo – čelní náraz dvou aut

Ve tři čtvrtě na devět večer řídil 31letý muž ze Sušicka vozidlo tovární značky Suzuki ve směru od Nové Hůrky na Dobrou Vodu. Po projetí mírné pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a na namrzlé vozovce dostal s vozidlem smyk, vjel do protisměru a došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. Po střetu bylo Suzuki odraženo vlevo mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu. Došlo ke zranění dvou řidičů a spolujezdce z vozidla Škoda Octavia. Odhadnutá škoda činí 250 tisíc korun. Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Na vozidlech byly osazeny zimní pneumatiky s odpovídající hloubkou dezénu. 

————-

Celostátně hledaného muže našli  v Klatovech

Policisté z obvodního oddělení v Klatovech ve čtvrtek 18. února vypátrali muže, který byl veden v celostátním pátrání. V Klatovech, na ulici Vídeňská,  byl v 0.25 hodin zjištěn pohyb 51letého muže ze Železnorudska, po kterém bylo Okresním soudem v Písku vyhlášeno pátrání po pobytu. Muž byl předveden na oddělení, následně byl vyrozuměn vyhlašující soud a pátrání po hledaném muži bylo zrušeno. 

– p cr-

{jcomments off}