Klatovy rozjetý Vimperk nezastavily

ROZJETÝ VIMPERK NEZASTAVIL ANI TÝM KLATOV

 

019-DSC 0028

 

Liga mladších žáků měla minulý týden volno, neboť se hrály turnaje krajských výběrů a tento víkend se soutěž opět rozběhla na plné obrátky. Na plánu byly zápasy 14. kola. Lídr soutěže, tým HC Vimperk, zajížděl ke svému zápasu na zimní stadion v Klatovech, kde jej čekal domácí tým, který v tabulce drží 15. místo.

 

Vimperští do Klatov odjížděli s tím, že si chtějí udržet první pozici v tabulce a hlavně nepodcenit soupeře ze spodní části tabulky, což se jim v minulosti již podařilo.

 

Do utkání vstoupil tým Vimperku aktivně, výborně bruslil a hned od úvodních vteřin zatlačil svého soupeře do jeho obranného pásma, kdy soupeř jen stěží vyhazoval puky ze svého obranného pásma a velmi sporadicky se dostával do obranné třetiny Vimperku.

A právě při jedné této ojedinělé akci soupeře došlo k nepřehledné situaci před brankou Vimperku, čehož využila hráčka Klatov Mazancová a prostřelila Slaninu ve vimperské brance – domácí tým šel do vedení. Kdo by čekal, že tahle branka vimperské znervózněla, tak by se mýlil. Spíše je nabudila ještě k větší aktivitě a lepšímu pohybu a v téže minutě srovnal Jirka Beníšek. O tři minuty později, tedy v 8. minutě, strhl vedení na stranu Vimperku po nahrávce Martina Willmanna Tomáš Koška a od této doby bylo na ledě jenom jedno mužstvo. Vimperští předčili tým Klatov ve všech směrech a v první třetině ještě vstřelili tři branky o které se postarali jednou Koška a dvakrát Beníšek.

 

Druhá třetina probíhala ve stejném duchu jako ta první. Vimperský tým zatlačil tým Klatov před jejich branku a klatovští jenom stěží odráželi vimperské útoky. Vimperským vycházela i kombinace a rozehra od obránců. Dokázali se na dva doteky dostat ze svého obranného pásma do útočného a zde nebezpečně ohrožovat branku soupeře. Ve druhé třetině přidal vimperský tým další čtyři branky, když se opět dvakrát trefil Jirka Beníšek a po jedné brance přidala Lucka Eignerová a Honza Štěpánek. V polovině zápasu pak došlo na výměnu brankařů ve vimperské brance, kdy Rosťu Slaninu vystřídal Šimon Kurz. Klatovští hráči, když viděli, že svému soupeři nestačí po hokejové stránce, tak přidali na tvrdosti, jejich hra byla velmi často za hranicí pravidel, ale rozhodčí tuto jejich hru nepochopitelně tolerovali.

 

Začátek třetí třetiny se opozdil a to z důvodu, že domácí lavička požadovala konfrontaci u vimperského hráče Jirky Beníška s tím, že jde o hráče, který by v této kategorii neměl nastupovat, neboť je starší. Prostě „tonoucí se stébla chytá“.

Vimperská lavička však zůstala v klidu, neboť měla svědomí čisté. Třetí třetina byla obdobná těm dvěma předešlým. Vimperští tlačili a stříleli branky, soupeř se zmohl pouze na vyhazování kotoučů a fauly, které opět rozhodčí tolerovali. V posledních deseti minutách však hráči Klatov svou frustraci již přeháněli a jejich nedovolené počínání „odnesla“ Beata Narovcová, která po „sekeře“ nedohrála zápas a také Lukáš Krejčí po ataku klatovského hráče musel zůstat nějakou dobu otřesen na lavičce vimperského týmu.

A rozhodčí těmto výpadům jenom v klidu přihlíželi. Vimperské ale tohle chování soupeře ještě více nabudilo, přestali se vyhýbat osobním soubojům a rovněž přitvrdili, což klatovští ihned pocítili zejména u  Martina Willmanna, který ‘tvrdil muziku’ v zadních řadách Vimperku. Zápas nakonec skončil přesvědčivou výhrou vimperských v poměru 13:1, když ve třetí třetině dvakrát skóroval Jirka Beníšek a po jedné brance přidala Lucka Eignerová a Jonáš Vaník. Touto výhrou si vimperští upevnili první příčku v tabulce.

 

HC KLATOVY – HC VIMPERK 1:13 (1:5,0:4,0:4)

 

046-DSC 0088

 

Branky: 4. Mazancová (Uhlík) – 4. Beníšek (Krejčí, Štěpánek), 8. Koška (Willmann), 15. Koška, 16. Beníšek (Czerweková, Tykalová), 18. Beníšek (Koška, Krejčí), 29. Beníšek (Czerweková), 34. Beníšek (Vaník), 36. Eignerová, 39. Štěpánek (Czerweková), 43. Eignerová (Willmann, Vaník), 44. Beníšek (Štěpánek), 52. Vaník (Tykalová, Beníšek), 55. Beníšek (Willmann)

 

SESTAVA HC VIMPERK: Slanina (34. Kurz) – Willmann, Krejčí – Narovcová, Czerweková – Koška, Beníšek, Vodička – Eignerová, Tykal, Štěpánek – Vaník, Tykalová K.

 

 

VIMPERŠTÍ MLADŠÍ ŽÁCI DEKLASOVALI TÁBORSKÉ BÉČKO

V úterý 17. listopadu se na zimním stadionu ve Vimperku odehrálo 15. kolo ligy mladších žáků, kdy domácí tým HC Vimperk přivítal béčko Tábora, což je vlastně tým Soběslavi. Po nedělní výhře v Klatovech, která měla hořkou příchuť, neboť se při zápase zranil bek Lukáš Krejčí, kterému zranění nedovolilo nastoupit do úterního zápasu, se očekávalo, že vimperští budou pokračovat ve svých výkonech.

 

Od počátku zápasu měli hráči Vimperkau převahu, kterou hned ve čtvrté minutě zužitkoval Tomáš Koška, který nepohrdl nabídnutou šancí Jirky Beníška. O 4. minuty později prostřelil táborského gólmana Jirka Beníšek a bylo to 2:0. Pak přišla jedna z nejhezčích akcí zápasu. V 17. minutě vyvezl ze svého obranného pásma kotouč Martin Willmann, který přešel přes dva bránicí hráče a když se ocitl sám před táborským gólmanem naznačil střelu a nesobecky přihrál Tomáši Koškovi, který dával do prázdné brány soupeře a bylo to 3:0.

 

Ve druhé třetině se valil jeden útok za druhým na táborskou branku a bylo jenom otázkou času kdy padne další branka. Vimperský tým měl obrovskou převahu a táborští je stěží vzdorovali šumavské rozjeté lokomotivě. Ve druhé třetině padlo šest branek, o které se postarali třikrát Jirka Beníšek a po jedné brance přidala Lucka Eignerová, Rosta Slanina a Martin Willmann.

 

Třetí třetina již byla z pohledu vimperských vlažná, hráči přestali bruslit a nabídli soupeři svou hrou alespoň upravit skóre, což se táborským nakonec podařilo, kdy vstřelili Marešem čestnou branku. V třetí třetině vstřelili vimperští ještě dvě branky, kdy nejprve v útočném pásmu vymíchala protihráče Lucka Eignerová a krásnou přihrávkou skrz brankoviště našla u pravé tyče soupeřovy branky osamoceného Honzu Štěpánka, který se v takovýchto situacích nemýlí. Poslední slovo měl vimperský Willmann, který obdržel pěknou nahrávku od Slaniny a střelou zpoza hráče prostřelil táborského brankaře pojedenácté a tímto uzavřel brankové skóre zápasu. Vimperští po velmi dobrém výkonu opět vyhráli a to v poměru 11:1.

 

V neděli 22. listopadu je čeká tým TJ DDM Rokycany.

 

HC VIMPERK – HC TÁBOR “B” 11:1 (3:0,6:0,2:1)

Branky: 4. Koška (Beníšek, Narovcová), 9. Beníšek (Czerweková), 17. Koška (Willmann), 25. Beníšek (Koška, Czerweková), 29. Slanina (Vodička, Koška), 29. Eignerová, 30. Willmann (Tykalová, Jaroš), 32. Beníšek (TS), 56. Štěpánek (Eignerová), 60. Willmann (Slanina)

 

SESTAVA HC VIMPERK: Kurz, Koryťák – Willmann, Slanina – Narovcová, Czerweková – Koška, Beníšek, Vodička – Eignerová, Tykal, Štěpánek – Jaroš, Vaník, Tykalová.

 

HODNOCENÍ TRENÉRA Martina Willmanna:

“V tomto zápase jsme potvrdili svojí současnou výkonnost, ale výsledek je třeba brát s rezervou, protože soupeř nás opravdu moc neprověřil. Co je pozitivní je fakt, že hráči se snaží hrát kombinačně, i když v zápase máme momenty, kdy si každý chce hrát na vlastním písečku, což je pro mě nepřijatelné. Ale v zápase byly akce, za které jsem hráčům s velkou chutí zatleskal.

Zápas měl také jednu zvláštnost a to tu, že jsme vyhověli Rosťovi Slaninovi, který je naší oporou v brance, a do zápasu jsme jej nasadili na pozici obránce a Rosťa nás velmi příjemně překvapil. Nejenže dal branku, ale hrál i velmi dobře na pozici obránce, takže nám nabídl další alternativy v případě zranění či nemocí.”

 

-zf-