Za prodej padělků až pět let za mřížemi

Zboží neoprávněně označené ochrannou známkou

trznice

Porušení práv k ochrané známce se dopustila  jednatřicetiletá cizinka, která na železnorudsku přechovávala a následně prodávala stovky kusů zboží opatřeného nepatřičnou značkou.

 

Policisté na oddělení hospodářské kriminality vydali usnesení o rozšíření trestního stíhání 31leté cizinky pobývající na Železnorudsku. Žena byla obviněna z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.

 

Na jednání cizinky upozornila zákaznice, které nabídla letos v březnu tričko  s  padělanou značkou.

 

Bylo zjištěno, že na prodejním místě a v přistavených autech přechovávala  podezřelá  téměř tisícovku kusů  zboží v podobě oděvů, opasků, tašek, náramkových hodinek, peněženek, batohů a kabelek. Veškerí zboží bylo oznčení ochrannými známkami forem,které s ním neměly nic společného. Jednalo se celkem o 25 značek a tudíž i poškozených společností.

 

Podle trestního zákoníku kdo uvede do oběhu výrobky nebo poskytuje služby neoprávněně označené ochrannou známkou, k níž přísluší výhradní právo jinému nebo takové výrobky nabízí, zprostředkuje nebo přechovává, může být potrestán. V tomto případě vznikla škoda značného rozsahu a pachatelka může být potrestána odnětím svobody na šest měsíců až pět let, peněžitým trestem, nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.  

 

-p cr, red-