Ukradli nahou ženu i včely

vcely

Prachatice – pachatel odcizil úly i se zazimovanými včelstvy, čímž vznikla škoda za nejméně 19 000 korun.

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil během uplynulých šesti dnů z volně přístupné louky u obce Zábrdí včelí úly. Jednalo se o celkem 4 kusy včelích úlů, ve kterých se nacházela zazimovaná včelstva.

Včelaři tak vznikla škoda za nejméně 19 000 korun. Prachatičtí policisté provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

kreditky

 

Vimperk – z cizí peněženky pachatel odcizil peníze i platební kartu, kterou poté zneužil k neoprávněnému výběru. 

 

Policisté z Prachatic šetří krádež a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Neznámý pachatel dosud nezjištěným způsobem odcizil koncem října v ulici Pivovarská ve Vimperku peněženku černé barvy, ve které se nacházela finanční hotovost a platební karta. Pachatel následně zneužil platební kartu k neoprávněnému výběru peněz. Poškozenému tak vznikla škoda za více jak 8 000 korun. 

 

 

socha

Strážný – Z místa před nočním klubem zmizela socha ze dřeva, čímž majiteli vznikla škoda za nejméně 6 000 korun.

 

Hornovltavičtí policisté pátrají po dosud neznámém pachateli krádeže dřevěné sochy, kteou  nenechavec ukradl v sobotu mezi třetí až čtvrtou hodinou ranní, z prostoru před nočním klubem v obci Strážný. Jedná se o dřevěnou sochu nahé ženy v životní velikosti. Socha byla vysoká kolem dvou metrů, zobrazovala mladou ženu ve věku 25 – 30 let, s rozpuštěnými hnědými vlasy, které zakrývaly odhalená ňadra a hýždě. Socha vážila okolo 60 kg. Majiteli sochy vznikla krádeží škoda za nejméně 6 000 korun.

 

 

alkohol
Vimperk – už dojezdil a do dvou týdnů ho čeká soud…

Vimperští policisté sdělili podezření 20letému muži z Vimperska z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý usedl v sobotu o půl třetí ráno za volant osobního vozidla Škoda Octavia pod vlivem návykové látky.

V ulici Pivovarská ho kontrolovali vimperští policisté, kteří mu alkoholtesterem naměrili téměř jedno a půl promile alkoholu. Podezřelý tedy ‘vykonával činnost ve stavu vylučujícím způsobilost’, při které mohl ohrozit život nebo zdraví osob, nebo způsobit značnou škodu na majetku. Další šetření provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se ze svého jednání bude muset podezřelý do dvou týdnů zodpovídat před soudem.

 

-p cr-