Nejdelší běh na světě ‘zastaví’ i v Sušici

 

Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run

 Mírový běh 2015

Mírový běh je nejdelší štafetový běh na světě, který se pravidelně koná od roku 1987. Mezinárodní tým běžců nese mírovou pochodeň, kterou si cestou předává statisíce lidí s přáním dobré vůle, míru a přátelství. S každým předáním mírové pochodně z ruky do ruky se plamen naděje šíří od srdce k srdci, po celém světě. Běžet s pochodní či s ní ujít jen pár kroků a vložit do ní své přání pro lepší svět může každý. Do Mírového běhu se každý rok zapojují i osobnosti z celého světa. V minulých letech se jej účastnili např. Matka Tereza, Nelson Mandela, Martina Navrátilová, Dana Zátopková, Pavel Šporcl a mnoho dalších.

 

Dne 25. května 2015 zavítá štafeta Mírového běhu i do Sušice. Setkání s běžci proběhne kolem 12:30 hod. před základní školou T. G. Masaryka. Zde si můžete podržet pochodeň a poslat své přání pro mír ostatním.

 

mirovy beh

 

K běžcům se však můžete připojit už při vstupu do města směrem od Hrádku, kam by měli dorazit kolem 12:15, a běžet s nimi přes nábřeží směrem k ZŠ T. G. Masaryka, kde bude probíhat krátký program. Běžce pak můžete doprovodit dál, směrem na Dlouhou Ves a Kašperské Hory.

 

Další informace, mapky… najdete ZDE