Nováčci ‘ustáli’ obtížný závod

gym cb 1

 

 

Na XI. ročník závodu o Pohár města Českých Budějovic ve sportovní gymnastice žen se v GymCentru České Budějovice sešlo přes sto děvčat z celé republiky. Ve dvojboji akrobacie – kladina opět nechyběly ani vimperské gymnastky.

 

gym cb 2

 

Svojí první prezentaci na oblastních závodech v barvách Vimperka měly Barbora Lazinová a Tereza Drabešová. Obě se připravovaly ve Zdíkově pod pečlivým vedením Veroniky Vašíčkové, která děvčatům věnovala maximum svého volného času. Je její velkou zásluhou, že se Bára a Terezka mohly zúčastnit těchto závodů, které pro ně znamenají velký posun dopředu.

 

K hodnocení děvčat na českobudějovickém klání více trenérka vimperských gymnastek Marie Kotlíková:

„V kategorii mladších žákyň se Bára umístila na 36. místě. Terezka startovala v kategorii žákyně B. V pěkné akrobatické sestavě předvedla salto vpřed a rondat–flik. Celkově si vybojovala 23. pozici. Pavlu Vozobulovou pravděpodobně na akrobacii trochu zmátla zrcadlová stěna a cvičení sestavy v prostoru. Udělala několik chybiček a i když zbytek zacvičila solidně jako vždycky, včetně přemetu stranou na kladině a obtížného obratu o 360°, stačilo to tentokrát jen na 21. příčku. Nejlépe si vedla v téže kategorii Linda Pištěková. Předvedla salto vpřed na akrobacii, bohužel s následným pádem a dva těžké béčkové skoky. Kladina bez jediného pádu jí pomohla obsadit krásné 17. místo. Za týden děvčata čeká poslední přípravný závod před krajským přeborem a to v Jindřichově Hradci.“

 

{gallery}vimperk/2015/sg_vimperk_kveten/{/gallery}

 

Gratulujeme a budeme držet i my všichni fanoušci a příznivci vimperského sportu!

-red-