Fotbalová sobota ve Vimperku

1.A Třída muži  SKUPINA A

Šumavan Vimperk – TJ Hradiště 4:1 (2:0)

Góly: Michal Šíp 2, Martin Šíp, Čejka – Šafárik

 

Sestava: Formánek-Děd (46.Císař), Pospíchal (65.Sýs), Psutka, Procháska (78.Kolafa), Málek (70. Pankratz), Blahout, Vondrášek, Síp Martin, Síp Michal, Cejka. Připraveni byli ještě Hrubý a Vagner.

 

Hradišti se v úvodu sezony nedaří. Podruhé venku nebodovalo a vysoko prohrálo (se skóre 1:10). Naopak Vimperk se náležitě rehabilitoval za těsnou porážku v Blatné. Dvakrát skóroval Michal Šíp, jednou jeho starší bratr Martin a Jakub Čejka. Za hosty snižoval prvním podzimním gólem kanonýr Marek Šafárik.

 

 Po úvodní desetiminutovce domácí zpřesnili hru a střelou z vápna se trefil Michal Síp 1:0. Hosté se v té chvíli soustředili spíše na řečnění (celkově 8 ZK za zápas) a nekoncentrovali se tolik na hru. Domácí přidali druhý gol, opět po úniku Michala Sípa, který zakončil nájezd na golmana 2:0. Tím skončil i poločas. Domácí kontrolovali hru a po další chybě hostů, kdy Jakub Cejka vystihl malou domů obešel golmana a do prázdné branky zvýšil na 3:0. O chvíli později se přece jenom dočkali i hosté, kdy po chybě domácí obrany skoroval Safárik 3:1. Domácí, ale opět zabrali a po jednom z rohů se vyšplhal nejvýše Martin Síp a hlavou zvýšil na 4:1. Za zmínku stojí snad ještě výstavní trestnák Martina Sípa, který napřáhl z 30metrů do břevna a pohotová střela Vaška Pankratze z voleje. Zasloužené a důležité body pro Vimperk.

 

 

{gallery}vimperk/2014/08_srpen/fotbal_muzi_vimperk_hradiste/{/gallery}

 

 

KP. Starších žáků

 

 

Šumavan Vimperk- Trhové Sviny    0-1  (0-1)

 

 

sestava: M.Jaroš-J.Formánek,D.Kadlec,D.Samec,M.Uhlík,O.Rod.,J.Chrášťanský,L.Frček,J.Koubek,T.Koloušek,V.Šimandl

 

 

střídali:  V.Matoušek,M.Wagner,Š.Pineau

 

Řekl po zápase trenér Jiří Formánek

 

V prvním zápase nové sezóny jsme v domácím utkání nastoupili proti výbornému soupeři z Trhových Svinů.Náš výkon v prvním poločase ovlivnila příliš velká nervozita a soupeř nás vůbec nepustil do hry. Navíc jsme dostali ve 26.minutě smolný gól, který nakonec utkání rozhodl.Naopak druhý poločas jsme to byli my kdo určoval tempo hry a vypracovali jsme si i několik dobrých příležitostí na vyrovnání. Gól jsme však nedali a tak prohráli 1-0.

 

{gallery}vimperk/2014/08_srpen/fotbal_zaci_vimperk_sviny/{/gallery}

 


foto a text: Zdeněk Formánek