Staňte se dobrovolníkem

Staňte se dobrovolníkem – POMÁHAT JE BOŽÍ 😊

Dobrovolníci mohou hrát velmi důležitou roli v dnešním světě. Nelze totiž vše zajistit prostřednictvím státu či zaměstnanců neziskových organizací. V mnoha situacích je přínosné, když pomůže člověk druhému, aniž by to bylo jeho zaměstnání a dostával za tuto práci mzdu. Ani poskytovatelé sociálních služeb nemohou zajistit veškerou pomoc bez dobrovolnické činnosti, protože registrované sociální služby mají přesně zakotveno v právních předpisech, jaké činnosti mohou vykonávat v rámci dané služby a hradit je případně z dotací. To platí i o naší Charitě Prachatice-Vimperk.

Dobrovolnická činnost nejen pomáhá druhým, ale poskytuje také prostor pro osobní rozvoj dobrovolníků samotných. Ti rozvíjejí své dovednosti, získávají nové zkušenosti a zažívají známý pocit, že dávat je mnohdy víc než dostávat.

Kdo může být dobrovolník? 

Ten, kdo má dobré srdce a chuť někomu pomáhat bez nároku na finanční odměnu.

Jaké dobrovolnické činnosti může dobrovolník v naší Charitě vykonávat? 

Může navštěvovat seniory či nemocné doma, v domovech pro seniory nebo v nemocnici. Může tak pomáhat i aktivní senior jinému seniorovi. Dobrovolník může pomáhat doučovat děti, které mají problémy ve škole (vhodné pro studenty nebo učitele v důchodu). Dobrovolník může pomáhat získávat finanční prostředky Charitě prostřednictvím sbírek, např. potravinové sbírky nebo Tříkrálové sbírky jako koledník či vedoucí skupiny koledníků. V neposlední řadě mohou dobrovolníci pomáhat druhým v případě živelných mimořádných situací (povodně, vichřice, výbuchy, požáry apod.).

Jak se stát dobrovolníkem?

Volejte na tel. číslo: 731 604 549

Pište na e-mail: info@ptv.charita.cz

Petr Malík, Charita Prachatice-Vimperk

V současných nejistých časech, kdy svět čelí mnoha výzvám, je důležité ocenit a vzdát hold dobrovolníkům. Jsou to hrdinové, kteří bez pláště a meče posouvají svět k lepší budoucnosti. Jejich obětavost a láska k dobru jsou pilíři, na nichž spočívá pevnost společnosti.


Petr Malík, MBA

PR | fundraiser