Dobrovolní hasiči roku 2024

HLASOVÁNÍ PRO HASIČE – SDH SVATÁ MAŘÍ

Byli jsme nominováni do hlasování v anketě „Dobrovolní hasiči roku 2024“ za oblast jih – západ Čech za zásah na rozsáhlém a velmi náročném požáru třídírny odpadu Jihosepar Vimperk.

Jednotka po příjezdu na místo převzala velení u nejvíce zasažené haly. Jednotka vytvořila dopravní a útočné vedení pomocí 8 B hadic a 9 C hadic od CAS 20 Tatra na místo zásahu. Z důvodu velmi vysoké teploty nebyl možný příjezd jednotky blíže k zásahu a muselo být vytvořeno dlouhé dopravní vedení. Na místo zásahu pouze probíhali po příjezdové cestě členové zásahové jednotky s věcnými prostředky a cestou museli být ochlazováni proudy vody. Jednotka vytvořila 3 C proudy a začala s hašením budovy haly a okolní hořící zeleně. Další příslušníci byli nasazeni s dýchací technikou v druhém požárním úseku na zastavení šíření požáru k dalšímu požárem nezasaženému objektu. Při zásahu použito velké množství dýchací techniky. Dále byla povolána další část jednotky s další technikou na zřízení a doplnění čerpacího stanoviště. Na místě čerpacího stanoviště byla použita přenosná motorová čerpadla PS 18 Tohatsu, PS 12 a motorové kalové čerpadlo Honda. Velitelem čerpacího stanoviště stanoven také člen JSDH Svatá Maří. Při zásahu byl zraněn příslušník JSDH Svatá Maří, který byl ošetřen na místě zásahu. Celý zásah trval 43 hodin a 48 minut a byl v době velmi vysokých letních teplot. Během zásahu byla ještě jednotka 12.7. v noci odvolána na evakuaci dětského tábora po prudké bouřce, kde bylo evakuováno 63 dětí do školní jídelny ZŠ Svatá Maří. Poté se jednotka vrátila zpět k zásahu u požáru. Velmi náročný týden pokračoval o dva dny déle dalším velkým celodenním požárem budovy bowlingu ve Vimperku.

A tady je kdyžtak odkaz na facebooku na stránce SDH Svatá Maří: 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0V89YuyvLMsZqZ4Z1YngnL7dJCRaHUuyTNKhrYheUYnxSgbX8WEP5ZdwLmu4PNbcQl&id=100063508719462


Žádáme Vás o podporu při tomto hlasování v kategorii o nejlepší jednotku sboru dobrovolných hasičů obcí, které se konkrétně týká zásahu při rozsáhlém požáru v areálu firmy Jihosepar ve Vimperku v roce 2023.

Hlasovat lze přes SMS 1 x z jednoho telefonního čísla ve tvaru: HASICI JJZC5
odesláním na telefonní číslo: 9007706
a
vyplněním formuláře na stránkách https://www.adhr.cz/hlasovani-jednotky/

Podrobnosti o zásahu jsou také uvedeny na výše zmiňovaném odkazu.

Hlasovat lze pouze do 20. října 2024.

Děkujeme za Váš hlas JSDH Svatá Maří

Foto ze zásahu:


Mráz Pavel, Obec Svatá Maří