Ani v Dlouhé Vsi nechtějí kino rušit

Malé obce kina rušit nechtějí

 

Postupující digitalizace pomalu a jistě ukončuje fungování malých kin a obce, které si ještě původní kinosály zachovaly, stojí už několik let před rozhodnutím: modernizovat, nebo raději zavřít? Nezřídka volí druhou variantu, protože obecní rozpočty na celkovou modernizaci nestačí, dotace vyjít nemusí a kino navštěvuje méně a méně diváků.


kino 2
Jsou ale i místa, kde se tradičního biografu (minimálně tradičního prostředí) vzdát nechtějí a byť se k novým filmům dostávají obtížně, přece se snaží diváky udržet. K takovým patří i klasické kino v Dlouhé Vsi u Sušice. znak dlves

 

„Má to svou zvláštní atmosféru, malé kino působí na diváka úplně jinak než ultramoderní multiprostor,“ myslí si jeden z návštěvníků, který do dlouhoveského kina občas zavítá a dodává: „bylo by škoda ho úplně zavřít, to už by se nikdy neobnovilo. Navíc se tu odehrává více akcí než jen promítání a když se podaří sehnat dobrý film, vstupné je tu několikanásobně nižší než ve větších kinech. Je to takové kulturní srdce obce.“

 

To nevyvrací ani starostka Dlouhé Vsi Ing. Ivana Vítovcová:

„Snažíme se kino zachovat a udržet jeho provoz. V minulosti jsme investovali do nové technologie, která umožnila promítání z digitálních nosičů. Na klasických kotoučích je v současné době nabízeno velmi málo filmů a my se snažíme promítat i filmové novinky.

V červnu to byli noví „básníci“ , na tuto sobotu 9. 7. 2016 zveme do kina opět na novinku, kterou je filmová komedie DVOJNÍCI s Ondřejem Sokolem v hlavní dvojroli. Modernizaci jsme provedli pouze v promítací technologii, prostředí sálu zachováváme tradiční. Provoz kina dotujeme, přesto ho nemáme v úmyslu zrušit. Je to kultura, kterou chceme našim občanům dopřát. I vstupné držíme na velmi nízké úrovni, ve většině případů vybíráme symbolických 30 Kč/osobu. Promítáme jednou měsíčně, filmy pro dospělé od 20:00 hod, dětská představení od 18:00 hod. Myslím si, že kdo si najde cestu do našeho kina, okouzlí ho komorní filmová atmosféra, která se z dnešních multikin nadobro vytratila.

 

 

kino 1

Příjemné prostředí, pohodlné posezení a zajímavý  film… přímo pozvánka na prima večer s kamarády

 

Pokud nemáte jiný program, přijeďte na film do Dlouhé Vsi také, třeba oblíbenou cyklostezkou, po níž vám to ze Sušice bude trvat jen pár minut… (kola můžete uschovat v budově kina). Vezměte s sebou přátele a užijte si tradiční vesnické kino s prima letní komedií a Ondrou Sokolem v hlavní roli.

 

dvojnik1

 

Honza Rambousek, nebo Richard Prospal? Kdo z nich má lehčí život v kůži toho druhého?

 

dvojnik2

DVOJNÍCI/ kino Dlouhá Ves, začátek ve 20:00 hod.

-red-

{jcomments off}