Opilec auto nabodl na zábradlí

Štěstí v neštěstí měl 21letý mladík z obce na Janovicku, který opilý usedl  za volant v noci  v neděli 17. května.  Kolem třetí hodiny ráno havaroval v Janovicích n. Úhlavou tak nešťastně, že auto nabodl na zábradlí, které ho uvnitř havarovaného vraku uvěznilo. Nehodu objevil zhruba po hodině kolemjedoucí řidič, který také přivolal pomoc. “Hrdina”  za volantem nadýchal 2,08 promile alkoholu. Řidič byl po vyproštění hasiči převezen do nemocnice k dalšímu ošetření, jednotka zlikvidovala následky nehody. Materiální škoda je odhadnuta na 60 tisíc korun.

 

auto zabradli

 

auto zabradli2

 

Další zprávy policejního informačního servisu:

 

Převrátili se v autě domácí výroby

CHUDENICKO – Řídil vozidlo domácí výroby, které se převrátilo a se spolujezdkyní utrpěli zranění. Vozidlo není registrováno ani nemá technické osvědčení.  V sobotu 16. května tohoto roku jel 28letý muž z Chudenicka s vozidlem domácí výroby, bez karoserie, jen s ochranným rámem, ve směru od obce Poleň na Mlýnec. V obci Mlýnec řidič v 19.40 hodin projížděl mírnou levotočivou zatáčku, v mírném stoupání a brzdil, kdy vozidlo přední částí podkleslo a přes přední část se převrátilo na komunikaci. Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,04 promile alkoholu. Řidič i spolujezdkyně byli převezeni se zraněními k lékařskému ošetření do nemocnice v Klatovech. Před příjezdem hlídky policie, dosud nezjištěnými osobami, bylo vozidlo z místa odstraněno a podařilo se jej vypátrat následující den. Vozidlo nemá schválenou technickou způsobilost ani přidělenou registrační značku. Policie dopravní nehodu dále šetří.

 

Auto není výkladní skříň – ukradená kabelka

Další případ vykradenéh auta byl oznámen na policejním oddělení v Kašperských Horách v pátek 15. května. Na parkovišti na Antýglu vnikl odpoledne pachatel do vozidla zn. Jeep Grand Cherokee a uvnitř vzal ze sedadla kabelku. Poškozená žena přišla o osobní doklady, finanční hotovost, platební karty peněžních ústavů a další věci. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Nezvládl nápor alkoholu – ustlal si na chodníku

HORAŹĎOVICE – U muže spícího na chodníku po probuzení naměřil alkoholtester 2,81 promile.

Horažďovičtí policisté zjistili v pátek 15. května, že muž ve věku 62 let z obce na Horažďovicku se rozhodl vyspat na chodníku a ulehl tam v časný podvečer, před půl šestou. Po probuzení policisty se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 2,81 promile alkoholu. Za doprovodu strážců zákona byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni a je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, protože svým jednáním vzbudil veřejné pohoršení.

 

Alkohol nehodu nezavinil – opilý řidič ano

HORAŽĎOVICKO – v pátek odpoledne neváhal sednout s 1,11 promile alkoholu v dechu za volant. Dobře to nedopadlo. S vozidlem zn. Renault Mégane jel v pátek 15. května 29letý muž z obce u Strakonic od Horažďovic na obec Rabí. Ve třináct hodin, za křižovatkou na obec Týnec, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do silničního příkopu. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška prokázala 1,11 promile alkoholu. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem krve a byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

S traktorem dostal smyk – vypadl řidič i spolujezdec

SUŠICKO – na louce u obce Hrádek u Sušice v pátek 15. května řídil 21letý muž z obce na Horažďovicku traktor tovární značky Zetor 6945. Po patnácté hodině při sjíždění kopce nezvládl řízení, traktor se na travnatém podloží dostal do smyku a převrátil přes střechu. Z kabiny traktoru vypadl řidič i jeho spolujezdec, který byl s těžkým zraněním letecky transportován do nemocnice v Plzni. U řidiče byla dechová zkouška i test na návykové látky negativní. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

-red, p cr-