Těžkej Pokondr zahájil slavnosti dřeva

Předposlední sobotu v měsíci srpnu se pravidelně konají ve Volarech již tradiční Volarské slavnosti dřeva. Letošní ročník je již dvacátý první. 

 

Hlavním hostem letošního ročníku bylo známé pěvecké, bavičské a moderátorské duo Těžkej Pokondr, nebo-li Miloš Pokorný a Roman Ondráček. Slavnosti byly zahájeny v 9 hodin ráno přeříznutím polena oběma moderátory za pomoci starostky města Bc. Martiny Pospíšilové, přítomni byli také radní města a senátor Ing. Tomáš Jirsa. Následoval slavnostní přípitek s volarským pivem Gabretus. Poté Těžkej Pokondr vystoupil před zaplněným náměstím s hodinovým programem, který měl u diváků velký úspěch. Po skončení následovala divácky atraktivní dřevorubecká soutěž Eurojack, které se zúčastnili borci z ČR a také ze sousedního Rakouska. Soutěžili jak jednotlivci, tak týmy. Celkovými vítězi se stali Češi. 

 

V programu každoročně nechybí mezinárodní soutěž o putovní dřevák, letos se zúčastily 3 týmy. Jeden tým z Rakouska, jeden z Německa a nechyběl ani tým z Volar. Soutěžilo se před zaplněným náměstím v několika disciplínách, po tuhém boji zvítězily stejně jako loni Volary. 

 

Na náměstí nechyběly nejrůznější stará řemesla, která jsou každoročně velkým lákadlem pro návštěvníky slavností. Pro děti město připravilo aquazorbing, o který byl obrovský zájem, děti s rodiči si počkali i hodinu, než se dostaly na řadu. Pro nejmenší děti město zapůjčilo skákací hrad.

 

Bohatý sobotní program pokračuje večer tancovačkou pod širým nebem, na půlnoc je připraven ohňostroj. 

 

Sobotní program slavností objektivem fotoaparátu:

{gallery}volary/foto_obce/2014/08/08_23_volary_slavnosti{/gallery}

 

(ir)