Letošní první, gulášový

Sobotní dopoledne oživil sušické náměstí první letošní farmářský trh. Vypadalo to, že se na něj těšili nejen nakupující, ale i prodávající, protože náměstí se už od ranních hodin rychle zaplňovalo.

 

ft susice 1 kveten  13

 

Možná ale také, že příchozí  doufali, že budou vybráni do poroty, která jako první hodnotila guláše. Jídlo, které má rád, zná a vaří snad každý a právě proto existuje tolik receptů,  tajných ingrediencí, postupů…

Celkem 6 kuchařů přihlásilo své guláše do kulinářské soutěže. Porota neměla jednoduché rozhodování – každý z předložených gulášů chutnal, ale některý přece jen více.

 

Prvním místem a titulem NEJLEPŠÍ SUŠICKÝ GULÁŠ ohodnotila porota jelení guláš Milana Laška, druhým hovězí guláš Františka Schwarze  a třetí místo přisoudila dlouhoveskému guláši Mgr. Kristiny Popelové.

 

Ale ani ostatní nebyly vůbec špatné! Do konkurence “šesti” patřil ještě řeznický guláš, guláš Prazdroj (s pivem) a segedínský guláš po sušicku.

 

ft susice 1 kveten  30
Dopoledne si organizačně a moderátorsky vzali na starost Olga Melkusová a Jarda Hlaváč, hudební kulisu zajistila Solovačka.

 

Na další farmářský trh se můžete těšit v červnu, v sobotu 28. 6., od 8 hodin. A tentokrát dostanou příležitost malí kuchaři – soutěžit se bude O NEJLEPŠÍ DÍTĚTEM PŘIPRAVENÝ POKRM!  Takže pusťte ratolesti do kuchyně a nechte jim volnou ruku při tréninku …

-as, foto Vladan STREJC-

 

Další fotografie ze sobotního dopoledne najdete v sušické FOTOGALERII.