nehody

Čtvrteční nehoda se škodou víc než půl milionu

Havárie nákladního vozidla – škoda za víc než půl milionu

 

Vimperk – Řidič nezvládl řízení nákladní vozidla s návěsem, převrátil ho do silničního vodotoku.  

Prachatičtí dopravní policisté prověřují čtvrteční dopravní nehodu nákladního vozidla, ke které došlo na silnici I. třídy číslo 4, na přímém úseku komunikace ve směru jízdy Čkyně – Vimperk, v katastru obce Vimperk.

 

Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla DAF s návěsem naloženém dřívím, který se v místě nehody nechoval ohleduplně a ukázněně,  najel na nezpevněnou krajnici a převrátil se s vozidlem do silničního vodotoku. Z toho důvodu musela být v místě nehody uzavřena komunikace od sedmnácti do dvaadvaceti hodin pro veškerou dopravu. Při dopravní nehodě nebyl u řidiče zjištěn alkohol, ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda na vozidle a návěsu činí podle prvních odhadů 570 000 korun.

 

 

————————

Z napadení prodavačky se bude brzy zodpovídat před soudem 25letá žena

Vimperk – Opilá žena se v prodejně vůči prodavačce chovala vulgárně a násilnicky.

Vimperští policisté sdělili podezření 25leté ženě z Vimperska z přečinu výtržnictví. Podezřelá žena minulý pátek, kolem jedné hodiny odpoledne, v jedné prodejně potravin ve Vimperku napadla slovně a poté i fyzicky jednu z prodavaček.

Přivolaní policisté na místě u výtržnice měřením zjistili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Fyzické napadení si naštěstí nevyžádalo lékařské ošetření. Další prověřování provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se žena bude muset ze svého jednání již v brzké době zodpovídat před soudem.

-p cr –