K zápisu už za týden

Dvě základní školy v Sušici přivítají své budoucí žáčky s  rodiči u zápisu ve dnech 15. a 16. ledna 2014. K zápisu zvou oba ředitelé škol:

zsl bar-poz

Mgr. Čestmír Kříž:

Na budoucí prvňáčky myslíme ještě před nástupem do školy, spolupracujeme s mateřskými školami. Předškoláky pravidelně zveme k nám do školy, aby se seznámili s prostředím a způsobem fungování školy. Do aktivit, které jsou pro ně připraveny patří návštěva školní knihovny, keramické dílny a volnočasových aktivit, v lednu si vyzkoušení opravdové učení ve třídách. Na jaře se potkáváme v přípravce také s rodiči, kteří se do chodu školy zapojují – na škole pracuje Klub rodičů.

Moderní výukový program podporuje možnosti a dovednosti každého žáka. Pestrá nabídka zájmových kroužků přispívá k tomu, aby děti i po vyučování smysluplně trávily volný čas. Pro prvňáčky jsou to např. pohybové hry, logopedická péče, keramika a další.

Pět oddělení školní družiny otevřených od 6 do 16.15 hodin nabízí mnoho dalších zájmových aktivit. Výhodou je blízkost Základní umělecké školy a nově i Střediska volného času. Děti se odtud mohou vracet zpět do družiny. Součástí školy je jazyková škola pro děti i dospělé. Je zde také otevřeno oddělení MŠ pro předškolní děti.

Ve školní jídelně je možný výběr ze dvou, třikrát týdně ze tří jídel. Jsme zapojeni do projektu Ovoce do škol.

Naše škola má vlastního školního psychologa, spolupracujeme s pedagogicko – psychologickou poradnou. V rámci vzdělávání zařazujeme programy Třída plná pohody a Chováme se bezpečně v 1. třídě, ve vyšších ročnících Klima třídy, Bezpečný internet, Prevence šikany, Protidrogová prevence a další.

Veškeré informace o výuce i mimoškolních aktivitách jsou rodičům plně k dispozici, dotazy rádi zodpovíme nejen před zápisy.“

 

A které paní učitelky budou v následujícím školním roce učit prvňáčky? Seznámí se s nimi už při zápisu 15. a 16. ledna 2014 Jiřina Holečková, Jana Živná a Jana Kunešová.

 

Zápisy do ZŠ Lerchova budou probíhat v uvedené dny vždy  od 14 do 17 hodin.

—————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

Také Základní škola T. G. Masaryka  je na své budoucí žáky připravená:

zapis tgm susice

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

 

K zápisu s sebou vezměte rodný list dítěte.

-red-

 

 

banner pocasi