kdu csl

Jak to vidí lídři? KDU ČSL

kdu csl

Josef JÍLEK

 

 

 

 

 

 

Hospodaření s bytovým fondem města je důležitou součástí správy – nájemné z městských bytů  je nezanedbatelným příjmem do městského rozpočtu. Jde většinou o paneláky – sídliště.  Jakým způsobem byste chtěli  zlepšit kvalitu bydlení v nich?

 

 

 

Konkrétní návrhy na zlepšení bydlení nemám, ale jsem si vědom některých možností ke zlepšení.

 

Jedná-li se o panelákové byty nevidím moc možností zkvalitnění samotného bydlení (snad jen zateplení a výměna oken). Co se týče bytů nižší kategorie je možnost jejich úpravy na vyšší kategorii (ale zde je to otázka vyšší finanční náročnosti investice a její návratnosti).

 

K celkovému zvýšení kvality bydlení by jistě prospělo řešení parkovacích míst všude po městě, nejen na sídlištích.

 

 

 

 

 

Co konkrétně chcete udělat pro zvýšení čistoty města Sušice?

 

Ke kvalitě čistoty města nemám zásadních výhrad, až na znečištění zvířecími (psími) exkrementy v některých lokalitách a okolí některých sběrných míst s kontejnery tříděného odpadu.

 

 

 

 

 

Jak vidíte budoucnost městské nemocnice v Sušici?
V případě, že se po komunálních volbách budete účastnit vedení Města Sušice (zakladatele obecně prospěšné společnosti Nemocnice Sušice), budete iniciovat změnu její právní formy či jinou změnu celkového charakteru nemocnice? Jak bude vypadat Vaše konkrétní podpora tohoto zdravotnického zařízení?

 

Ke změně právní formy Nemocnice nevidím žádný pádný důvod. Za normálních okolností jsem proti pronájmu nebo privatizaci jiným subjektům.

 

 

 

 

 

Nemocnice je nyní ekonomicky relativně stabilní. Jejím největším problémem ovšem v současné době  je nedostatek lékařů. Jakým způsobem byste podpořil/a zájem lékařů o práci v naší malé nemocnici?

 

Na jednoduchou otázku není jednoduchá odpověď. Jednou z možností je nabídka reprezentativnějšího bydlení. Jako problém spíše vidím v zaměstnávání partnerských protějšků lékařů a lékařek (pokud nejsou oba lékaři), neboť ve většině případů se jedná o vysokoškolsky vzdělané osoby jež zde v Sušici a okolí těžko hledají odpovídající zaměstnání a uplatnění (což z pozice zastupitele těžko řešit).

 

 

 

 

 

Bezpečnost  chodců, především dětí u základních škol je aktuálním tématem již delší dobu. Jaký je Váš konkrétní návrh na zlepšení situace?

 

 

 

Jako obecné řešení bych viděl retardéry zpomalující jízdu aut, přechody se semafory se vždy zelenou pro chodce (červená pro chodce pouze při příjezdu auta k přechodům-načítání příjezdu ze smyček ve vozovce-výhodou může být také to, že rychleji jedoucí auto stejně musí zastavit před přechodem než mu naskočí zelená). Mačkání tlačítek zdržuje jak chodce tak automobilisty a zamezí soutěži dětí kdo „rychleji“.

 

Křižovatku ulic Lerchova a Klostermannova u ZŠ Lechova lze řešit celkovou úpravou dopravní situace tohoto místa a světelnou signalizací semafory.