K prázdninám vesele

Těší se na prázdniny, ale s koncem roku se loučí vesele. Kdo? Žáci a pedagogové ze Základní školy Smetanova.

posezeni12

Ti na závěr roku uspořádali pro své rodiče, prarodiče, tety… a ostatní veřejné vystoupení, v němž se představily všechny ročníky.  Od nejmenších až po “mazáky” deváťáky potěšili diváky nejdříve zpěvem –  pěvecké sbory Sluníčko a Paprsek pod vedením p. Líkařové publikum vánočně naladily koledami a melodiemi adventu. 

 posezeni19

 

 

Pak přišly ke slovu pohádky a tak do sálu MěKS přišel Krakonoš, Křemílek s Vochomůrkou a další oblíbené postavičky ze světa fantazie.

posezeni48

 

Na úplný závěr do posledního místečka zaplněný sál aplaudoval deváťákům, kteří jako poděkování předali svému třídnímu Michalu Kolafovi květinu a malý dárek jako poděkování. Třída se pomalu se základní školou loučí – se svým třídním pobude už jen půl roku a pak se jejich cesty rozdělí. Ne všem při promítání vzpomínkových fotografií bylo úplně veselo, ale i takové okamžiky k životu patří. Tenhle navíc  jen nakratičko připomněl loučení, spíš avizoval start další  etapy v životě školáků…

posezeni71

Atmosféra ani nemohla být jiná než svátečně slavnostní, čas adventu a nadcházejících Vánoc tomu prostě jinak nedá. Diváci se rozcházeli se vzájemným přáním krásných Vánoc a poděkováním – nejen dětem za jejich vystoupení, ale také pedagogům za jejich práci.

 

posezeni62

 

 

 {gallery}vimperk/2013/prosinec/vanocni_posezeni/{/gallery}

 

-red, zf, foto Z. Formánek –