Policii se “spanilá jízda” moc nelíbila

 

Páteční dopravní akce v příhraničí přinesla nejedno překvapení

 

spanila jizda1

 

Policisté se v pátek  při dopravní akci tentokrát zaměřili na řidiče v obci Strážný. V průběhu dne zjistili běžné přestupky, ale i alkohol a jiné návykové látky.

V pátek v době od jedenácté dopolední až do  páté hodiny odpoledne  hodinou kontrolovali hornovltavičtí policisté, společně s dopravními policisty a psovody, řidiče na silnici I. třídy číslo 4 v katastru obce Strážný. Během dopravní akce za přestupky v dopravě uložili celkem 13 blokových pokut, jednalo se především o nepoužívání bezpečnostních pásů, nesvícení či špatný technický stav. U třech řidičů pak policisté zjistili požití alkoholu a u jednoho řidiče přítomnost jiné návykové látky.

 

 

spanila jizda2

 

 

Během dopravní akce se policisté opravdu nenudili. V době jejich činnosti totiž zrovna kolem nich projížděla část spanilé jízdy „Carbagerun“. Jednalo se o cestovně – recesní závod zhruba 600 starších vozidel s mezinárodní poznávací značkou, z nichž každé vozidlo mělo svou originalitu, už ale ne všechna vozidla splňovala technické parametry, za které je policisté nemohli ocenit jinak, než blokově.

Řidiči, kteří s těmito vozy vyjeli před pěti dny z Holandska, najeli již přes Německo, Polsko, Ukrajinu, Slovensko, Rakousko a Českou republiku kolem 4 500 kilometrů, jinak řádně dodržovali rychlost a pravidla na našich silnicích.

 

-red, p cr-