Co se v pohádkách nedozvíte

I přes opravdu značně vysilující  tropické teploty se včera odpoledne na arkádách vimperského zámku sešly desítky dětí i dospělých, aby  společně s protagonisty   pražského zájezdového divadla ELF zjistili, kdo jsou to jezinky, proč vlastně unášejí  výhradně zlobivé malé chlapečky a jak to vlastně doopravdy s těmihle bytostmi je.

 

DSC 0089

 

Pohádku o Smolíčkovi ( K. J. Erben) známe všichni, ovšem v provedení  Michala Hnátka a Josefa Horáka ( doktor Smolík a docent Jelének)  dostával tradiční příběh jiný rozměr.  Kombinace loutkového a činoherního představení v režii Jana Prokeše, s hudbou Václava Zemana, potěšila nejen diváky pro které je určena (od čtyř do osmi let), ale i jejich rodiče a prarodiče. 

 

DSC 0082

 

Dva potrhlí vědátoři pátrali a odhalovali a stejně, navzdory tomu že v pohádkách jsou jezinky běžným jevem, nakonec přišli pouze na to, že jsou nesmrtelné …

 

DSC 0165

 

 

Další fotografie ze včerejšího představení najdete ZDE. Foto Zdeněk FORMÁNEK.

 

 

Nedělní pohádková taškařice byla  druhou v pořadí z cyku letních pohádek Vimperský Kašpárek, který pořádá vimperské kulturní středisko. Každou prázdninovou neděli zve malé i velké diváky na jeden pohádkový příběh. A na co se můžete těšit příště?  S VODNICKOU POHÁDKOU  za vámi přijede divadelní společnost Koňmo.

 

 

konmo vodnicka

 

Klapy klap, klape mlýn…, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá, neboli kdo chce kam, pomozme mu tam…!

V téměř klasické české pohádce nebude chybět nic, tak si udělejte čas a přijďte se podívat na rozverné představení pro malé i velké, ve kterém maňásci ožívají a opět dřevění, čert čaruje, vodník miluje, mlynářka hudruje, voda stříká a dva se při tom můžou strhnout! Opět v neděli odpoledne (13. 7. v 15,30 hod.) na  arkádách.

 

-red-