Park se zbavuje dalších nemovitostí

Správa NP a CHKO Šumava znovu začíná prodávat nepotřebné nemovitosti

 

Ubytovací zařízení na Prášilech, které vlastní Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, je na prodej. Nemovitost Správa NP a CHKO Šumava nepotřebuje pro své hospodaření a rozhodla o nepotřebnosti tohoto majetku. Ostatní organizační složky státu o jeho převzetí a využití neprojevily zájem a proto je nabízeno veřejnosti ve výběrovém řízení.

prasily ubytovna265

 

Jedná se o menší ubytovnu, která Správa NP a CHKO Šumava využívala k ubytovávání sezónních pracovníků. Původní stavba je cca 100 roků stará, ale v roce 2009 byla provedena modernizace celé budovy, kdy byla zřízena přístavba schodiště a verandy, byly zřízeny nově kuchyňky, koupelny, WC, instalace umyvadel, sprch a elektro, položeny nové podlahy, osazeny nové otvorové prvky, vnitřní i vnější omítky včetně venkovních dřevěných obkladů. Minimální cena pro výběrové řízení je stanovena na 4 miliony korun.

 

Účastníkem výběrového řízení je ten, kdo předloží vyhlašovateli písemnou nabídku a to za předpokladu splnění určených podmínek bez výhrad. Každý může do výběrového řízení podat pouze jednu nabídku,” říká Dagmar Tomanová referentka bytového fondu odboru vnitřní správy, Správy NP a CHKO Šumava. Nabídky budou přijímány do 30. července 2014, do 14.00 hod. Nemovitost je možné si prohlédnout a to 10. července ve 14 hodin.

Správa parku tyto nemovitosti prodá za nejvyšší cenu, kterou zájemce nabídne obálkovou metodou ve výběrovém řízení, zisk z prodeje připadne státu.

 

Více informací o vyhlášeném výběrovém řízení je možné najít ZDE

 

Jan Dvořák, tiskový mluvčí Správy NP a CHKO Šumava