policie

Začátek prázdnin na silnicích

71 přestupků při víkendové dopravní akci zjistili policisté  na území Klatovska, 429 v Plzeňském kraji.

V pátek probíhala doprvní akce od 14 do 21 hodin a v sobou od 8 do 15 hodin. Aktivizováno pro tyto akce bylo celkem 46 policistů, kteří zjistili 71 přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 31 900 Kč. V průběhu akcí byly uloženy dvě kauce. Policisté dva přestupky předají správním orgánům.

V rámci  akce zjistili policisté:

– jednoho řidiče, který porušil zákaz činnosti řízení motorových vozidel

– 25letého muž z Prahy s vozidlem zn. BMW 535, kterému v obci Kocourov naměřili rychlost 74 km/h. Protože se jedná o opakovaný přestupek v uplynulých dvanácti měsících bude přestupek předán správnímu orgánu.

– řidiče, kterému byla mimo obec naměžřena rychlost 141 km/h – muž ve věku 23 let z obce u Rokycan jel takhle mezi  Červeným Poříčím a Švihovem.
 
Protože policisté mají důvodnou obava, že oba posledně uvedení řidiči se budou vyhýbat správnímu řízení, byla uložena v obou případech kauce ve výši 5 000 Kč.
 
 
Dopravně bezpečnostní akce byla o víkendu vyhlášena v souvislosti se začátkem letních prádnin. Akce se zúčastnili dále policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ze služby dopravní policie, i pořádkové policie. Policisté mimo jiné dohlíželi na bezpečnost zejména v blízkosti škol a školských zařízení, kde je největší pohyb dětí i dalších účastníků silničního provozu.
 
 Policisté během této dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 1 613 motorových vozidel, u jejichž řidičů zjistili ve 429 případech přestupkové jednání.
Z tohoto počtu
– 172 motoristů překročilo rychlost,
– 20 motoristů nepoužilo bezpečnostní pás,
– u 58 vozidel nevyhovoval technický stav
– 5 řidičů bylo pod vlivem alkoholu
 
Hlídky policistů uložily celkem 394 blokových pokut v celkovém součtu 175 500,- Kč. Policisté během akce vypátrali jednu hledanou osobu.
 
 Ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem a kontrolách jeho účastníků budou policisté pokračovat i v následujících víkendech, kdy je očekáván zvýšený provoz v souvislosti s letními prázdninami.
 
-p cr, tz-