Vzpomínky Jiřího Potužníka 12.13

12.13 Můj názor na nový systém po rekonstrukci.  

 

To, že bych neměl připomínky k tomuto novému systému nemohu říct. Ale nebyl jsem u toho, když se tato

celková rekonstrukce připravovala. Nemohu proto dnes ani posuzovat tehdejší vstupní informace nebo další vlivy výrazně ovlivňující konečné rozhodnutí o způsobu zadání projektu a o jeho provedení. I tyto vstupní

informace podléhají vývoji ve společnosti a s časem se zcela určitě mění! Což profesor také ve svých článcích nechce akceptovat.

A dále, protože jsem se ani nezapojil do veřejné debaty o této rekonstrukci, tak dnes nemohu ani nikoho odsuzovat. Nechci se hloupě zviditelňovat jako Jirka Horák a být s ním tím neomylným! a také jaksepatří neomaleným! a přechytralým!, jak se říká  : „Po bitvě je každý generálem“, i když v případě profesora, jenom tím „hloupým“.

Ve vedení Města bylo přeci ještě  šestnáct zastupitelů, 16 mozků, tak měli všichni, respektive, jejich předem dohodnutá část, vykonávat poctivě svoji funkci a měli se tímto problémem intenzivně zabývat! Měli hledat informace třeba i u jiných odborníků než měl Zámečník a ne se jednoduše a z důvodu svého pohodlí na vše vykašlat a pak odsuzovat, a jsem pevně přesvědčen, že naprosto neoprávněně!, místostarostu, na kterém to určitě celé nechali!

 

Má připomínka k novému systému by se vztahovala k velikosti plynové kotelny v Luční ulici a zřejmě i k úplnému vyřazení z provozu plynové blokové kotelny ve Sklářské ulici. Nebo k tomu proč se neprovedla rovnou přestavba uhelné kotelny na štěpky. Je v tom pro mne ale hodně neznámých, takže nemohu nikoho odsuzovat a také nic kritizovat.

Další moji připomínku ale nikdo z Města snad ani nemohl ovlivnit! Jsou to připomínky výhradně na projektanta, který snad mohl navržením  izolace o větší tloušťce na potrubí nebo jiným řešením zajistit ještě úspornější teplovody (nad teplovody taje sníh). Ten sníh ale tál i nad původními topnými kanály. Pravděpodobně se tyto systémy v době projektování v naší republice jinak neprováděly. 

Nakonec jak píši i na jiných místech, největší vinu na uchvátané přípravě a provedení rekonstrukce spatřuji v nicnedělání Radnic před r. 2002. Tedy v době, kdy vládl Vimperku právě náš dnešní velký,  sebejistý a namyšlený  kritik – profesor Jirka Horák !!!