Aktualizováno: Požár v ulici Svornosti

pozar vimperk1 

 24. 6. 15,30 hod. Doplnění informací ke včerejším požárům:

Byt ve Vimperku – Příčina požáru je stále v šetření, uchráněné hodnoty za 750 000 korun, materiální škoda způsobená požárem 350 000 Kč.

Požár ve Vitějovicích– téměř ve stejnou chvíli, kdy zasahovali u požáru bytu ve Vimperku, rozezněl se alarm znovu – tentokrát se jednalo o požár dřevěné salaše ve Vitějovicích.  Profesionální hasiči z Prachatic a dobrovolní z Vitějovic a Strunkovic n. Blanicí tento oheň dostali pod kontrolu během několika minut.  Uchráněné hodnoty za 35 000 Kč, materiální škoda způsobená ohněm 30 000 korun.

__________________________________________________________________________________________________________________

22.00 hod. – Bohužel tragicky dopadl večerní požár v ul. Svornosti. Podle vyjádření mluvčí jihočeských hasičů  došlo k požáru v prvním patře bytového domu. Do dalších bytů se naštěstí nerozšířil, přeesto z nich bylo evakuováno 8 osob.  Vedení města  nabídlo evakuovaným náhradní ubytování ve škole,  lidé ale tuto nabídku nevyužili a na přechodnou dobu se ubytovali u příbuzných. Bohužel osoba z bytu, ve kterém požár vypukl, přes včasný zásah a maximální snahu záchranářů, zemřela.

V této chvíli  je již oheň uhašen, u požáru 2. stupně zasahovaly  jednotky profesionálních hasičů z Vimperka, také místní dobrovolní hasiči a dále jednotky dobrovolných hasičů  ze Stach, Zdíkova a Svaté Maří. Zasažený byt je stále silně zakouřen, vyšetřování požáru bude zahájeno po jeho odvětrání.

438057-gallery1-3yoeg

 

__________________________________________________________________________________________________

21.00 hod. – K likvidaci nahlášeného požáru v bytovém domě v ul. Svornosti ve Vimperku byli povoláni hasiči  dnes kolem půl deváté večer. Místo nahlášeného požáru a stoupající dým zachytila i  vimperská webkamera www.sumava.eu

 

Po zjištění  dalších informací  budeme zprávu o zásahu aktualizovat.

-red-