I letos kaše chutnala, nejlépe vařili oselečtí

Slavnosti kaše, konané jako vzpomínka na obléhání města, při kterém v Horažďovicích v roce 1307 zemřel český král Rudolf Habsburský, přezdívaný Král Kaše, se i letos těšily velkému zájmu obecenstva. Jak by také ne, když i sám skromný panovník jej vyzval k hodování!

 

Ani letos nechybělo nic, na co jsou návštěvníci historických slavností v Horažďovicích zvyklí – královský průvod,  hudba, tanec, zábava, pohádky, šermíři, jarmark a samozřejmě vaření kaše a vyhlašování největšího jedlíka, “krále kaše”.

 

kase 3

Vaření sladké pochoutky se letos ujaly  Střední škola Oselce, SŠ Horažďovice a centrum Dráčkov Horažďovice.  Linula se libá vůně a variací oblíbeného jídla bylo mnoho, i pro diabetiky. Nejlepší kaši už potřetí uvařili královští kuchaři z Oselců.

 

kase 18

Do rachotu palných zbraní, pokřiku jarmarečníků a  všeobecného halasu se mísili kejklíři s pohádkami, řinkot mečů a kvílení z mučírny a vše zdárně spělo k večernímu vrcholu programu. Ten  odstartovaly kapely Reflex, Equet, přidali se jedineční Wild Sticks a předali slovo HAMLETŮM (Háma, Wehrenberg, Gondík, Marzuki). Večerní light a ohňová show  skupiny Pa-li-Tchi pak historické slavnosti završila.

(red, foto mb)

{gallery}susice/2014/6_cerven/slavnosti_kase/{/gallery}