Hasiči evakuovali gymnázium

 

g projekt hasici 83

 

Pátek třináctého, ranní vyučování a do něj se znenadání ozve z reproduktoru školního rozhlasu vyhlášení požárního poplachu. Chodby plné kouře, během několika málo minut se k budově gymnázia sjíždí hasičská technika i městská policie. Hasiči v zásahových oblecích se vydávají na průzkum budovy.

 

g projekt hasici 70  g projekt hasici 19

 

Spořádaný odchod před školu, žádná panika, hasiči vyvádějící uvězněné osoby ze zakouřených prostor pomocí speciálních masek, nebo je evakuují z ohrožené budovy za pomoci výškové techniky.

 

g projekt hasici 21   g projekt hasici 55

 

 

Dobrý sluha, zlý pán…

Naštěstí šlo jen o cvičení ve spolupráci s hasiči z HZS Stanice Sušice a dobrovolnými hasiči v rámci projektového týdne gymnázia, který nese tentokrát název „ELEMENTY“ – a mezi ty oheň bezesporu patří. Vlastní projekty G-learningu, spolufinancované EU, patří mezi nejdůležitější dlouhodobé aktivity v rámci vzdělávání aplikovaného do praxe.

 

 

Živel (od „živý“) znamená nezkrotnou, neovladatelnou a často ničivou přírodní sílu. Starověká filosofie i věda chápaly čtyři živly (oheň, voda, vzduch, země) jako základní složky světa a snažily se jimi vyložit nejen přírodní jevy, ale také vnitřní složení člověka. Živly představují čtyři základní principy projevu energie, které se objevují ve všech oblastech našeho světa, navzájem se ovlivňují a tvoří harmonický celek. Studenti gymnázia je mají možnost v rámci ‘branného’ projektového týdne prozkoumat v jednotlivých skupinách.pozvanka g spravna

 

 

Začalo to ohněm, ale prozkoumat se studenti spolu se svými učiteli vydali i ostatní živly – země (i Země), voda a vzduch byly ústředními tématy dalších praktických poznávání, spousty zajímavých pokusů, neočekávaných zjištění i výletů. 

 

Jak si se živly poradili, jak je poznali , jestli jim dali šanci aby je ovládly, co fascinujícího při svém bádání objevili? To budete mít možnost posoudit i vy, protože závěrečná prezentace projektového týdne proběhne i pro veřejnost, a to na Santosu, ve čtvrtek 19. června v 16 hodin.

 

Určitě se i vy dozvíte to, co jste dosud o ohni, větru, vodě nebo zemi nevěděli. Ve čtvrtek v podvečer jste na Santos srdečně zváni celým ‘projektovým týmem’!

 

 

Logolink kraj barevny

 

 

-as-

 

{gallery}susice/2014/6_cerven/g_projekt_web/{/gallery}