mpilustr

Výhru dostal až za přítomnosti MP

Informační servis MP Prachatice

 

sobota 7. 6.

Vyhrál, ale pro výhru musel se strážníky – krátce po čtvrté hodině ráno oznámil muž, že mu obsluha v herně nechce vyplatit výhru 10 000 Kč z výherního automatu. Hlídku na místě očekával oznamovatel, který v podaném vysvětlení uvedl, že vyhrál 10 000 Kč a obsluha vypnula výherní automat s tím, aby si pro výhru přišel zítra.Obsluha nejprve tvrdila, že se výherní automat rozbil, proto nemůže vyplatit výhru. Po chvilce obsluha výherní automat zapojila a na displeji bylo napsáno 10 000 Kč jako výhra. Poté byla tato výhra za účasti hlídky výherci vyplacena.

 

Kužel(k)y v půl sedmé ráno stálá služba spatřila na kameře dva mladíky u tržiště na Zvolenské ulici. Na tom by samo o sobě nebylo nic divného, kdyby oba zmínění neměli na hlavě dopravní kužely. Na místo byla vyslána hlídka. Mladící po domluvě kužely vrátili zpátky na místo do Jánské ulice.

 

Na záchytce nebylo místo, musel do cely – v půl dvanácté v noci oznámila žena, že jí nějaký opilec zvoní na zvonek. Hlídka po příjezdu na místo muže před domem zastihla. Ten v podaném vysvětlení uvedl, že chce paní navštívit, ale ta jej odmítá pustit dovnitř. Hlídka ho upozornila na nevhodné chování, rušení nočního klidu, a požádala ho, aby místo opustil. Ten tak za asistence hlídky učinil a odešel směrem do města.

O půl hodiny později volala oznamovatelka opět s tím, že jí ten samý muž hází kameny do okna. Hlídka po příjezdu na místo muže nikde kolem domu nenašla, proto zašla za oznamovatelkou, která uvedla, že nemá s mužem nic společného, pouze mu v nouzi poskytla na chvíli ubytování a již ho nechce mít u sebe doma. Když hlídka vycházela ze vchodu, našla muže schovaného v křoví. Stále opakoval, že nikam z místa nepůjde a že ji bude otravovat tak dlouho, až jej pustí dovnitř.

Neodbytný nezvaný host byl zjevně pod vlivem alkoholu a jeho chování bylo stále agresivnější, proto u něho byla provedena dechová zkouška – s výsledkem 1.46 promile alkoholu. Z důvodu rozhodnutí hlídky o umístění na Záchytnou stanici do Českých Budějovic, byla na místo přivolána RZS Prachatice. Mezi tím stálá služba MP telefonicky kontaktovala ZSv Č. Budějovicích, kde ale v tu dobu neměli pro výtečníka místo. Protože mužovo agresivní chování gradovalo, vyhrožoval že ženu zabije, a to i pře hlídkou Policie ČR,  byl následně převezen na OO PČR a umístěn do cely předběžného zadržení.

 

neděle 8. 6.

Přiznali se před policisty – před jedenáctou hodinou v noci bylo telefonicky oznámeno, že v ulici Pod hradbami nějaká skupina mladíků rozbila okno. Krátce poté volal na linku 156 občan, že jde za touto skupinou a jsou momentálně u nostopu na Zvolenské ulici. Tato informace byla předána hlídce MP a skupina byla monitorována kamerovým systémem. Tříčlenná skupina mladíků byla zastavena na Malém náměstí, informace byla předána operačnímu PČR, který na místo vyslal hlídku PČR. Na dotaz hlídky MP zda někdo z nich rozbil okno,toto všichni popřeli. Po příjezdu hlídky PČR na místo se jeden z mladíků v přítomnosti hlídky MP k rozbití okna přiznal. Poicie si převzala událost k řešení.

 

-red, mp pt-