nehody

Nehoda u Vodníku: tři zranění

 

Nedání přednosti v jízdě skončilo lehkým zraněním tří osob.

 

Situaci kolem sobotní dopravní nehody objasňují tiskové mluvčí  jihočeských hasičů a policie:

Dopravní policisté vyjížděli v sobotu po desáté hodině dopolední k dopravní nehodě dvou vozidel, ke které došlo na tříramenné křižovatce silnice II. třídy číslo 145 s místní komunikací, vedoucí k areálu Vodník v katastru Vimperk.

 

Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Felicia Combi, který při odbočování z hlavní pozemní komunikace vlevo na místní komunikaci vedoucí k areálu Vodník, nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla Škoda Felicia, který přijížděl z protisměru jízdy ve směru Zdíkov – Vimperk, následkem čehož došlo ke střetu pravého boku vozidla Škoda Felicia Combi s přední částí vozidla Škoda Felicia.

 

Po dopravní nehodě vyjelo vozidlo Škoda Felicia Combi mimo vozovku, kde skončilo na střeše. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a spolujezdkyně z vozidla Škoda Felicia, kteří byli společně s několikaměsíčním dítětem, převezeni do nemocnice na ošetření. Alkohol u řidičů negativní. Hmotná škoda na vozidlech činí odhadem 50 000 korun. Zasahující hasiči zabezpečili obě Škody proti požáru a poté nehodu předali Policii ČR k šetření.

-red-