Rekonstrukce ulice Pod Homolkou

REKONSTRUKCE ULICE POD HOMOLKOU

             homolka 1  homolka 2

homolka 3

homolka 4

Rozpadající se povrch, špatná šířka vozovky, všude samá louže – to byla ulice Pod Homolkou ještě donedávna. Její obyvatelé už dlouhou dobu upozorňovali na doslova havarijní stav letos se dočkali – práce na rekonstrukci ulice se rozjely a zhruba do konce listopadu by měla být komunikace kompletně hotová.

 

Bylo zapotřebí sáhnout hlouběji do „pokladny“ , aby rekonstrukce mohla být provedena se všemi náležitostmi a dlouhodobou zárukou. banner rop
Město Vimperk proto podalo na tuto investiční akci žádost na přidělení dotace z ROP NUTS II Jihozápad a uspělo.

 

Z evropského fondu bylo schváleno financování ve výši 85 %, tj. necelých 7 milionů korun. Předpokládaná investice ale bude nižší, protože projekt „Vimperk, ulice Pod Homolkou – rekonstrukce místní komunikace, I. a II. etapa“ , byl nakonec vysoutěžen za velmi příznivou cenu. Z výběrového řízení byla vybrána firma která se účastnila nabídkovou cenou 4 150 586 Kč (vč. DPH).

 

 

 

 

hrbitov 2

A co je pro obyvatele Vimperku jistě také potěšitelné je to, že se blíží zahájení opravy cesty na místním hřbitově, která je ne v havarijním, ale v doslova katastrofálním stavu. Toto pietní místo si odpovídající opravu rovněž zaslouží delší dobu.

 

Současný stav

             hrbitov 3  hrbitov 8

 

              hrbitov 9  hrbitov 11

(red)