Na Kramolíně se bude tesat

Květen plný slavností, oslav a velkých akcí – i tak by se dal charakterizovat měsíc, jímž  se letní sezóna odpoutává od startu a rozbíhá se do “hlavního závodu”. Kromě  Velkého semifinále v mažoretkovém sportu, které čeká Vimperk tuto sobotu, se můžete vypravit na zajímavou podívanou i o kousek dál, na Lipno.

 

karmolin 8

 

Druhý ročník  Slavností dřeva na vrcholu lipenského Kramolína, kdy se sejdou  dřevorubci- sochaři, kteří budou celý den tesat svá díla do připravených dřevěných kmenů, se odehraje právě 24. května. Na návštěvníky čeká doprovodný program a odpoledne plné zábavy.

 

karmolin 6   karmolin 7

 

 

Kromě návštěvy Stezky korunami stromů a absolvování všech didaktických stanic či adrenalinových zastávek cestou na vrchol vyhlídkové věže, budou mít děti a dospělí o zábavu postaráno. Celým dnem bude samozřejmě provázet lišák Fox, kapitán Lipánek a klokanice Sára. Děti se budou moci zdarma zúčastnit výtvarných dílen, samy si zkusit namalovat dřevěné hračky, zdolat lezeckou stěnu, otestovat skákací hrad nebo se zúčastnit dalších soutěží. Především pro tatínky je určen poslední kvalifikační závod v Timber sportu před mistrovstvím ČR, kterého se zúčastní Martin Komárek, mistr Evropy a vicemistr světa. Závod proběhne v následujících disciplínách: STIHL Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck a Underhand Chop.

karmolin 5

 

karmolin 9

 

karmolin 10

 

karmolin 1

karmolin 4

 

Zaparkovat lze zdarma na centrálním parkovišti Active parku Lipno u dolní stanice lanové dráhy. Odtud se ke Stezce  korunami stromů můžete nechat vyvézt sedačkovou lanovkou nebo autobusem. Hezká je cesta pro pěší po vyznačené trase, na cestu zpět dolů můžete vyzkoušet koloběžky.

 

-red,tz-

kramolin plakat