Konkurence je čím dál větší

Konkurence na soutěžích je čím dál početnější a  je vidět i znatelný posun  v kvalitě i obtížnosti gymnastického sportu. Talentované gymnastky z Vimperka na sobě, pod vedením svých trenérek, neustále pracují. Aktivně se účastní  vypsaných soutěží a i když je konkurence opravdu velká, dovedou se prosadit.  Zatím posledním závodem, kde otestovaly svou šikovnost, byl sobotní pohárový  v Českých Budějovicích.

 

Další závod ve sportovní gymnastice pořádal v sobotu 17. května  oddíl TJ Merkur České Budějovice. A to již desátý ročník O pohár Českých Budějovic ve dvojboji (prostná – kladina). Na tento závod se přihlásilo přesně 60 závodnic, přičemž nejpočetnější kategorie, ve které se závodilo, byla kategorie ‘základní stupeň’.

 

gymnastky 10

 

V této kategorii soutěžila za Vimperk Kačka Horová, Pavlínka Záleská (trenérka Hana Košnarová) a ještě Daniela Vašicová, Pavla Vozobulová a Adélka Kašparová (trenérka Marie Kotlíková). Nejmladší gymnastka Kačka Horová předvedla oproti předchozímu závodu velké zlepšení a nakonec skončila na 20. místě. Další gymnastkou s  výrazným zlepšením byla Pavlínka Záleská, která předvedla nádhernou sestavu na kladině. Příjemným překvapením, a to nejen pro trenérky, bylo získání krásného 11. místa. Velmi pěknou sestavu předvedla na prostných Danielka Vašicová a vybojovala si 17. pozici. Pavla Vozobulová bohužel pokazila závěr na akrobacii. Tím ztratila několik desetin bodu a v náročné konkurenci se rázem posunula až na 23. místo. Pád Adélky Kašparové z kladiny znamenal velký propad v celkovém pořadí a přes veškerou snahu skončila na 32. příčce.

 

 

V kategorii starších žákyň měl Vimperk jen jednu svěřenkyni – Nellu Pflanzerovou (tr. Košnarová). Tato kategorie už je náročnější. Na prostých se cvičí za doprovodu hudby. Gymnastky zde předvádí fliky, blechy, rychlé přemety vpřed, aj. I Nella měla v sestavě zařazeny tyto prvky, které se jí povedly. Na kladině předvedla seskok saltem vpřed, a i když byla sestava bez pádu, je pořád co zlepšovat. Nakonec Nella získala úžasné 6. místo.

 

gymnastky 9

 

V  kategorii ‘ženy B’ reprezentovaly Vimperk dvě závodnice. Bára Vašurová (tr. Košnarová) předvedla na akrobacii rychlou řadu v podobě – flik, flik, salto vzad a obtížný prvek „B“ na kladině (čertík s obratem 360 st.). Jana Krtoušová (tr. Kotlíková) poprvé úspěšně zařadila do sestavy na akrobacii twist salto a zacvičila velmi hezkou a vyrovnanou sestavu na kladině. Obě děvčata si vybojovala pozice na stupních vítězů a do Vimperka dovezla poháry. Jana Krtoušová za 2. a Bára Vašurová za 3. místo.

Za oddíl SG TJ Šumavan Vimperk trenérka Nicol Frajkorová

foto mk, hk-

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/sg_vimperk/{/gallery}