Z cest do staletí se vrátili …

 

… v pořádku a s dobrou náladou. Stejnojmenné představení totiž zhlédli bezpříspěvkoví dárci krve a další pozvaní hosté, pro které bylo poděkováním za jejich nezištnost při psokytování nejcennějšího daru…

divadlobdk 2014 1

Cesty dětí do staletí připomněly i historii dárcovství krve

Čtvrtek 8. května je vícenásobným svátečním dnem, je také Světovým dnem Červeného kříže, připomínkou dne narození Henriho Dunanta, který hnutí založil. Historii nejen celosvětového hnutí nebo dárcovství krve jsme si připomněli představením Podivného divadla DDM Prachatice.

 

divadlobdk 2014 2

 

 

Představení bylo věnováno dárcovství krve, poděkováním všem dárcům i příznivcům dárcovství. Cílem bylo také upozornit na možnosti dárcovství krve na Prachaticku a přiblížit návštěvníkům problematiku dárcovství, proto všichni návštěvníci obdrželi informační balíček a vystupující zas sladkou odměnu. Bezpříspěvkové dárcovství krve na Prachaticku podporují Jihočeský kraj, Město Prachatice a Město Vimperk.

       divadlobdk 2014 12  divadlobdk 2014 15

 

 

{gallery}prachatice/divadlo_bdk/{/gallery}

 

 

Jak se můžete stát dárci krve? Stačí přijet naším svozovým autobusem na Transfuzní oddělení Nemocnice ČB a zde podstoupit lékařské vyšetření. Na místě Vám je také možné potvrdit počet odběrů nebo omluvenku pro zaměstnavatele, případně vydat potvrzení pro příslušné zdaňovací období. Pro bližší informace kontaktujte Oblastní spolek ČČK PT e-mailem na prachatice@cervenykriz.eu, telefonicky na 724 367 840 nebo osobně každou středu od 8:00 do 16:00 na adrese Nemocniční 204, Prachatice (budova polikliniky).

Zuzana Pelikánová