Krádeže, vandalismus, zapáchající žebrák

Informační servis městské policie Vimperk:

(2.-11. května)

 

Opuštěné objekty lákají zloděje – v současné době nevyužívaný objekt původně léčebny hendikepovaných v Hrabicích se stal terčem zlodějů. Na začátku května bylo na MP nahlášeno rabování železa v tomto objektu. Při prověrce místa pořídili strážníci fotodokumentaci a případ předali k dalšímu šetření Policii ČR.

 

hrabice 1  hrabice 2

hrabice 3  hrabice 4

 

 

Vandalismus – poničený kryt veřejného osvětlení provizorně zajistili strážníci poté, co jim bylo ničení veřejného majetku v ul. Čelakovského nahlášeno. Poškození a nutnost opravy pak nahlásili správci veřejného osvětlení.

 

lampa 2  lampa 3

Opravu musí vyřešit majitel – kamenná stěna v místech cesty od parkoviště u ekonomky směrem ke Zlaté stezce hrozí zřícením. Nápravu musí zajistit majitelé dvou sousedních pozemků, kde se tato stěna nachází. Do doby opravy a zajištění bezpečnosti MP provizorně pěší uličku uzavřela výstražnou páskou, o řešení informovala Odbor investic a údržby městského úřadu.

 

Ustlal si u benzinky – ani dopravní ruch v pátek 9. května v ranních hodinách nedokázal probudit muže, který usnul pod stromky u benzinové pumpy. Hlídka strážníků na místě situaci po oznámení zkontrolovala a po probuzen, zjištění totožnosti a přesvědčení se, že muž není zraněn, byl tento z místa vykázán.

 

Žebrák obtěžoval u Penny marketu – na kamerovém systému byl zachycen muž žebrající u Penny marketu na místo vyslal operátor hlídku strážníků, kteří zjistili, že jde o jim známého muže, který opakovaně jednáním vzhledem i zápachem obtěžuje zákazníky obchodu i kolemjdoucí. Lustrací ve spolupráci s Policií ČR bylo přes operačního důstojníka plzeňského kraje zjištěno, že se jedná o muže z Kašperských Hor. Hlídka po domluvě s mužem vyřešila přestupek domluvou a odvezla ho na nejbližší autobusovou zastávku směr Kašperské Hory.

 

Měření rychlosti – stále probíhá měření rychlosti vozidel projíždějících městem. V ulicích Pasovská, Pražská, Špidrova a Sušická bylo zjištěno dalších 18 přestupků a řidičům uloženy blokové pokuty.

 

– red, mp vpk-