Dnes: Santos Majáles live!

anonce majales mix

 

 

Jízda k 20. narozeninám SUŠICKÉHO MAJÁLESU pátkem rozhodně neskončila!

Ve Smetanově sále se odehrál pouze díl první, a to nikterak zanedbatelný, naopak! Zmapoval všech dvacet ročníků, pod které se  autorsky podepsala dvojice Mgr. Milena Naglmüllerová a Mgr. Bohumila Skrbková a za ta léta účnikoval nespočet studentů a studentek (i učitelů), za neutuchající podpory školy, města, nadšených příznivců i bývalých studentů, kamarádů, trpělivých rodičů a jinak spřízněných duší.  

 

Za všechny diváky, které aktéři v průběhu let potěšili, rozesmáli, naladili i poučili: DÍKY!

 

Dvacetiny nastanou jen jednou a musí se oslavit pořádně. A tak to všechno od začátku mělo velmi svižné tempo:

tanec rytířů, znamení zvěrokruhu, historické milníky – jak Amstrong na měsíci mimozemšťany potkal, něco prostocviků od bratra Tyrše (sokolové se tužili), nechyběl dojemný kousek z dívčí spartakiádní skladby Poupata, rekonstrukce události jak se Vojtěch Scheinost, který Sušici světoslávu přinesl, do své budoucí ženy zakoukal, skvěle zahraná pohádka Dlouhý, široký a krátkozraký, zásah Růžového pantera, nesmrtelná Pomáda, oblíbení Piráti z Karibiku, roztleskávačky….  a nakonec přehlídka toho, jak s Majálesem v Sušici čas šel…

 

majales 2014 17

 

Bouřlivý aplaus ve dvakrát nabitém Smetanově sále přesvědčil, že tahle studentská slavnost měla, má a bude mít své fanoušky a byl poděkováním za  práci všem, kteří se na skladbě programu rok co rok podílejí.  To stvrdil ředitel gymnázia Mgr. Ivan Kratochvíl také slovy díků a květinami pro M. Naglmüllerovou a B. Skrbkovou.

 

Dvacítka uzavřela  další kapitolu v dějinách sušického Majálesu. Ale zároveň otevřela novou, kterou se začne psát třetí desítka, na kterou se už těší všichni ti, co byli na ročnících minulých i na letošním jubilejním. 

 

A dál? V sobotu je přece  párty! Megapárty na Santosu, která začíná v 15.30 hodin a na dvou pódiích bude hostit  14 kapel místních i okolních.  Budete  mezi “gratulanty”?

 

majales

-red-

 

foto: Marcela Koppová

{gallery}/susice/2014/5_kveten/majales_sm_sal_20/{/gallery}

 

 

majales 2014 27

Jak šel čas s Majálesem v Sušici…. A dál? Začneme počítat další desítku?