Zaměřeno na cyklisty na silnicích

Jsou neoddělitelnou součástí provozu. Malí, velcí,  rekreační, sportovci… cyklisté na našich silnicích jsou běžný jev. Ne vždy jsou ale  slušní a ohleduplní (což ani řidiči ve 100 % nejsou), přesto jsou ale stejnými účastníky silničního provozu jako automobilisté, a všichni kdo se na komunikacích pohybují, a musí se řídit platnými pravidly.

 

O tom, že někdy řidiči motorových vozidel minimálně skřípou zuby nad bezohledným chováním cyklistů, není třeba polemizovat. Opačně je to určitě také tak.  Nicméně s jarem  cyklistů na silnicích znatelně přibývá a tak přibývá i policejních kontrolních akcí.

 

cyklista dycha
V pondělí a ve středu se právě na cyklisty na silnicích zaměřily dvě republikové dopravně bezpečnostní akce Policie.

 

Také na území Klatovska policisté dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu s cílem snížit nekázeň a počet dopravních nehod cyklistů.
 
 
V pondělí se do akce zapojilo 28 policistů, kteří zjistili 12 přestupků. Blokové pokuty byly uloženy za 2 900 Kč a zjištěni dva řidiči pod vlivem návykových látek.
 
 
Ve středu se akce zúčastnilo 24 policistů. Ti zjistili  22 přestupků, za které byly uloženy blokové pokuty ve výši 6 200 Kč.
 
 
Kromě cyklistů neušli jejich pozornosti ani  řidiči dvoustopých vozů a tak bylo v rámci akce přistiženo ještě sedm   provinilců bez bezpečnostních pasů, v šestnácti případech majitelé jaksi “přehlédli” platnost technické způsobilosti a jeden řidič ignoroval předepsanou rychlost.
 
 
Dopravně bezpečnostní akce pokračují, než vyrazíte na silnice, ujistěte se, že je vše tak, jak má být.
 
-red, p cr-