policie

AKTUALIZOVÁNO: Jihočeská policie vyšetřuje vraždu

Dnes: 24. 4.

Dnes, tj. 24. dubna 2014, krátce před polednem, provedli kriminalisté výslech 36letého muže, předali mu usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby. Obviněný se obdobného brutálního skutku dopustil již v minulosti, za což byl potrestán. Z toho důvodu je tento protiprávní čin vyšetřován dle ust. § 140 odst. 3 trestního zákoníku. Propuštěn byl teprve podmínečně na přelomu loňského a letošního roku. V případě prokázání viny mu hrozí až výjimečný trest. 
 
Obětí vraždy je starší žena, kterou její příbuzný našel v bytě.
 
-p cr-

 

 

Zločin vraždy

 

Obětí vraždy na Lipensku, kterou nepřetržitě vyšetřuje jihočeská policie od úterního odpoledne, se stala starší žena.Na místě samotném zajistili kriminalisté velké množství stop a indicií, které mohou napomoci rozkrytí celého případu a již ukázaly na možného podezřelého.

 

 „Kriminalisté na místě zajistili velké množství stop a indicií vedoucí k objasnění tohoto zločinu,“ potvrdil mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura včera a v pozdních večerních hodinách doplnil:

 

“Krajští kriminalisté zadrželi podezřelého muže středního věku, který se pohyboval v místě činu a dle zjištěných informací jej začali ve věci zločinu vyslýchat. Během těchto úkonů trestního řízení se však vážně zhoršil zdravotní stav, muž zkolaboval. Proto museli kriminalisté přivolat Zdravotnickou záchrannou službu a muže nechat převézt do krajské nemocnice. Zde ho kromě zdravotníků hlídají i policisté pořádkové služby. Jeho další výslech bude možný až v ranních hodinách.”
 

Mlučí jihočeské policie uvedl, že jakmile vyšetřování pokročí, budou nadále veřejnost informovat. V současné době, vzhledem ke stádiu vyšetřování, není možné podat další konkrétní informace.

 
 
O případu budou informovat také naše stránky.
 
-red, p cr-