MUDr. Kalného podpořili zaměstnanci i pacienti

(red) Sušická nemocnice neprožívá nejlehčí období. Medializované kauzy týkající se jednoho z jejích zaměstnanců, MUDr. J. Kalného, které souvisí s úmrtím pacienta a dopravní nehodou, rozčeřily hladiny mediálního i veřejného prostoru.  Obapolné názory si můžete přečíst v nejrůznějších diskusích. Vyjádření ředitele nemocnice, Ing. Vladiíra Sloupa, reagující na  článek v Právu, jsme zveřejnili  minulý týden (celý text zde)

 

 

 

Veřejnou podporu  MUDr. J. Kalnému vyjádřili  kolegové, zaměstnanci nemocnice i pacienti. Na prohlášení, které vydali, je v současné chvíli 107 podpisů zaměstnanců nemocnice.



Prohlášení zaměstnanců Nemocnice Sušice o.p.s.


My, zaměstnanci Nemocnice Sušice o.p.s., se výrazně ohrazujeme a protestujeme proti dehonestaci našeho spolupracovníka MUDr. Josefa Kalného, CSc., která probíhá v posledních dnech v celé řadě českých médií.


Největší opovržení si zaslouží obsahová i formální podoba článků deníku Právo, kde jsou obsaženy, kromě celé řady nepřesností, některé přímo lživé informace. Jejich záměrem je osobní útok na našeho spolupracovníka. I když o skutečném důvodu poškození dobrého jména MUDr. Kalného nemáme přesné informace, je zcela jednoznačné, že se jedná o naplánovanou lživou kampaň, která v konečném důsledku nepoškozuje pouze zmíněného chirurga, ale je útokem i na celou naši nemocnici a na české zdravotníky vůbec.


V článcích jsou např. účelově spojovány a zkreslovány dvě události, které MUDr. Kalný v posledních letech prožil (dopravní nehoda, pooperační komplikace). Jsme přesvědčeni, že obě události nemají žádnou souvislost. Dále je v médiích zpochybňována celková kondice a zdravotní způsobilosti MUDr. Kalného k výkonu práce chirurga.


My všichni, kteří MUDr. Kalného známe a každý den se s ním v nemocnici setkáváme, dobře víme, že se jedná o velmi obětavého lékaře, vysoké medicínské odbornosti, který se každodenně s nebývalým nasazením věnuje svým pacientům, vzdělává své mladší kolegy a je profesním vzorem pro ostatní zdravotníky.


Závěrem žádáme všechna média, která se dopustila popsaného neprofesionálního chování, a to zejména deník Právo, aby okamžitě uvedla vše na správnou míru a aby veřejnost informovala o celé události pravdivě, korektně a bez účelového jednání. Předpokládáme, že v rámci zachování dobré pověsti všech dotčených deníků a informačních serverů bude co nejdříve uveřejněna omluva MUDr. Kalnému a deník Právo zajistí, aby o celé problematice nadále informoval jiný redaktor než dosud, který bude zárukou pravdivého a objektivního pohledu.


Sušice, 8. 4. 2014

 

– připojeno 107 podpisů zaměstnanců Nemocnice Sušice, o. p. s. –