Prachatické mateřinky se těší na nové děti

Zápis dětí do prachatických mateřských škol – na všech pracovištích (ul. Krumlovská, Zahradní, Česká, Skalka) – se   bude konat ve dnech 5. – 6. května od 8 do 12 hodin. K zápisu je nutné přinést: rodný list dítěte a průkaz totožnosti zákonných zástupců.

 

V den zápisu budou mít (v uvedenou dobu) všechny školky “den otevřených dveří” a bude možné si je prohlédnout, seznámit se s prostředím, učiteli i  vzdělávacími programy na jednotlivých pracovištích. 

 

zapisnanecisto2

Ilustrační foto ze “zápisu na nečisto” / www.msprachatice.cz

 

Jaká jsou kritéria pro přijímání dětí  do MŠ Prachatice pro školní rok 2014/2015?


1.
K předškolnímu vzdělávání jsou přednostně přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky.


2.
K předškolnímu vzdělávání jsou přednostně přijímány děti, které dovrší věku 3 let nejpozději ke dni 31. 8. 2014 s bydlištěm na území města Prachatice a přilehlých osad (Oseky, Kahov, Podolí, Staré Prachatice, Ostrov, Libínské Sedlo, Městská Lhotka, Perlovice).

 

3.
K předškolnímu vzdělávání jsou přednostně přijímány děti, které dovrší věku 3 let nejpozději ke dni 31. 12. 2014 s bydlištěm na území města Prachatice a přilehlých osad.


4.
K předškolnímu vzdělávání jsou přednostně přijímány děti, které dovrší věku 3 let nejpozději ke dni 31. 8. 2014 a nemají bydliště na území města Prachatice a přilehlých osad.

 

5.
Není-li MŠ naplněna dle výše uvedených kritérií, jsou výjimečně přijímány i děti s bydlištěm na území města Prachatice a přilehlých osad, které k 31. 12. 2014 nedosáhly věku 3 let a jsou schopné plnit cíle předškolního vzdělávání.

 


Způsob hodnocení nastavených kritérií:
Nejprve jsou přijímány děti splňující první kritérium, dle počtu volných míst děti splňující následující druhé kritérium a tak dále sestupně, pokud není naplněna kapacita školy.

 

Tento předpis vstoupil v platnost dne 1. března 2014.

 

Kritéria a další potřebné informace a formuláře najdete na webových stránkách MŠ Prachatice.


-red-