SKI klub je se sezónou spokojený

 

ski 2014 3

 

Slavnostní vyhodnocení sezóny závodníků Ski klubu Šumava proběhne v úterý 8. dubna v penzionu Volyňka ve Vimperku. I přes  nepřízeň počasí, které  jim  nedopřálo dostatek sněhu na Šumavě,  mají za sebou vimperští lyžaři  velice vydařenou sezónu.

        ski 2014 1  ski 2014 2

 

ski 2014 4

 

Závodníci Ski klubu Šumava dosáhli v této sezóně celé řady výborných výsledků a jsou již několik let ve špičce v soutěžích staršího žactva a dorostu. V letos k tomu přibyly i výsledky v kategorii dospělých a účast závodníků Ski klubu Šumava na juniorském Mistrovství světa.

 

Mezi jednotlivci se letos nejvíce dařilo dvojici juniorů Andrea Klementová a Luděk Šeller.

Andrea Klementová reprezentovala ČR na Mistrovství světa juniorů a v ČR je druhou nejlepší juniorkou. Na Mistrovství ČR žen ve sprintu obsadila krásné 2.místo a nechala za sebou řadu výborných závodnic . Na Mistrovství ČR juniorek skončila dvakrát na druhém místě a je druhá i v celkovém hodnocení Českého poháru. Andrea Klementová patří mezi největší naděje Ski klubu do příštích let.

 

Výborně si vedl také Luděk Šeller, který si rovněž letos zajistil nominaci na juniorské MS. Mezi juniory se v této sezóně pohyboval na 3.-4.místě a stejně jako Andrea Klementová i on bude patřit mezi tahouny juniorského výběru pro další rok.

 

V kategoriích dorostu zvládl náročnou sezónu nejlépe Tomáš Kalivoda, který je dvojnásobný Mistr ČR a vítěz celkového hodnocení Českého poháru v kategorii mladší dorostenci. Velice dobře závodil i Jiří Mánek, který má z M ČR stříbro a v Českém poháru je celkově druhý za Kalivodou.

Radost všem příznivcům klubu dělaly i závodnice Natálie Grabmüllerová a Karolína Daverná, které se pohybovaly ve špičce v kategorii starších dorostenek. Grabmüllerové dokonce unikla medaile z mistrovství ČR o pouhou jednu vteřinu. V dorostu je několik dalších závodníků klubu, kteří sice nedosáhli na medaile, ale byli oporou družstva a sbírali cenné body do společných soutěží.

 

Tahouny kategoriích starších žáků byli Barbora Havlíčková a Samuel Jirouš, kteří nedali domácí české konkurenci moc šancí a zvítězili jak v individuálních startech, tak výrazně pomohli ke zlatým medailím štafetám. Mezi velice nadějné žákovské závodníky patří A. Nováková, T. Sásková, F. Honsa a K. Vacek.

 

Ski klub Šumava hodnotí také soutěže jednotlivých družstev. Tou nejkomplexnější, která bodově hodnotí výsledky závodníků od žactva přes dorost po dospělé, je Superpohár. V ní se Ski klub Šumava poprvé v historii umístil v konkurenci 55 klubů na medailové pozici a obsadil 3. místo. Stejného umístění dosáhli dorostenci Ski klubu Šumava v Mistrovství ČR smíšených družstev dorostu a žáci Ski klubu dokonce tuto soutěž ovládli.

 

Ski klub Šumava je i významným pořadatelem regionálních a republikových klání. Prim v této náročné zimě zaznamenali pořadatelé Ski klubu Šumava se všemi jeho pomocníky. Jako jediný český lyžařský dálkový běh se v této sezóně konal právě Šumavský skimaraton.

 

Přes kritické sněhové a teplotní podmínky uspořádal Ski klub Šumava, za přispění města Vimperk a Svazu lyžařů ČR na technicky vysněžených tratích v areálu Vodník, Mistrovství ČR žactva.

 

Taková byla sezóna 2013-2014 pro závodníky, trenéry, rodiče a pomocníky Ski klubu Šumava. Její společné slavnostní vyhodnocení si naplánovali na na zítřejší odpoledne v penzionu Volyňka ve Vimperku.

-ps-