Mohlo shořet mnohem více

Informační servis městské policie

 

Mohlo shořet mnohem více – sousedka málem vypálila víc než zamýšlela. Žena z Prachatic oznámila strážníkům, že její sousedka před několika dny vypalovala trávu, nakonec ale hořela téměř celá louka a jí oheň spálil několik tújí. Poškozená neví, kde její sousedka v Prachaticích bydlí, chalupu využívá jen na rekreaci. Dále poškozená uvedla, že na místo požáru museli být přivoláni hasiči, kteří jej zlikvidovali; na místě byl i vyšetřovatel HZS. Bohužel se ale sousedka poškozené ženě nepřišla ani omluvit, ani se domluvit na náhradě škody. Případ řeší vyšetřovatel HZS.

 

Co bylo příčinou toho, že muž ležel v pátek kolem poledne u vchodu před Štodvínem, zjišťovali lékaři v nemocnici. Oznámení o muži přijali strážníci, kteří na uvedeném místě našli ležícího muže, při vědomí, který si stěžoval, že se mu točí hlava. S hlídkou komunikoval normálně a uvedl, že vypil pouze jedno pivo po obědě. Hlídka na místo přivolala RZS, která muže odvezla na vyšetření do nemocnice.

 

Možná chtěl řídit dopravu – v sobotu v noci zjistila stálá služba na kamerách muže, který procházel Dolní branou a nese s sebou dopravní kužel. Muž došel až před provozovnu Hrozen na Velkém náměstí, kde jej zastihla přivolaná hlídka. Muž byl hlídkou MP vyzván k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Uvedl, že kužel sebral někde pod bránou, ale neví kde. Chtěl si ho vzít sebou na diskotéku do Hroznu, kam ho ale nepustili, proto kužel nechal před diskotékou a jde domů. Po vyšetření přestupku hlídka muže propustila.

 

 

Domácí násilí – v pondělí v podvečer oznámila na linku 156 žena, že její sousedku pravděpodobně napadá muž. Strážníci na místě zastihli ženu, která uvedla, že ji napadl přítel, který před jejich příjezdem odešel neznámo kam. Nebyla viditelně zraněná a nepožadovala lékařské ošetření. Žena k případu vysvětlila, že za ní přišel její bývalý přítel který s ní již nežije ve společné domácnosti s tím, že veze pro jejich děti kola. Sešla dolů ke vchodovým dveřím a přítel se po předání kol začal domáhat vstupu do domu a setkání s dětmi. To žena odmítla a došlo k vyhrocení sporu kdy muž začal ženu slovně a poté i fyzicky napadat a vyhrožovat. Žena dále uvedla, že vyhrožování a fyzické útoky od přítele se již opakují delší dobu a věc již řešila několikrát policie ČR. Pro podezření z trestného činu domácího násilí byla na místo přivolána hlídka OO PČR, která případ převzala.

 

-red, mp-